Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom elk bedrijf direct moet starten met zoekmachine marketing

Wie online niet vindbaar is, bestaat niet. Het klinkt hard maar in het huidige digitale tijdperk is het wel degelijk zo zwart wit. Veel bedrijven worstelen met hun online vindbaarheid en staan met bepaalde zoekwoorden niet eens op pagina één in de zoekmachine. Ken jij iemand die in de zoekmachine doorklikt naar pagina twee?

Waarschijnlijk is je antwoord nee.

Veel bedrijven zetten daarom alles in om hun online vindbaarheid te vergroten met behulp van zoekmachine marketing. Als online marketing bureau heeft Team Nijhuis al jaren ervaring met zoekmachine marketing. Je kunt middels zoekmachine adverteren direct bovenaan komen staan in de zoekmachine. Hier sta je met kleine moeite direct bovenaan, maar betaal je wel voor elke klik die je vanuit de zoekmachine ontvangt geld. Steeds meer bedrijven ontdekken daarom de kracht van SEO of zoekmachine optimalisatie.

Vindbaar zijn en blijven in de organische resultaten

Door SEO optimalisatie in te zetten, optimaliseer je jouw website voor een ultieme vindbaarheid in de zoekmachine. En dan niet voor de advertenties, maar voor de organische resultaten die onder de advertenties getoond worden. Het blijkt dat 60% van de gebruikers van Google altijd naar beneden scrollt – voorbij de advertenties – en dan op de eerste resultaten klikt die organisch getoond worden.

Bovenaan staan in de zoekmachine verkrijg je niet zomaar. Dit doe je door aan honderden knoppen te draaien die invloed hebben op zowel on-page SEO factoren (dat wat je ziet als bezoeker van de website) als off-page factoren (dat wat de zoekmachine ziet). Honderden knoppen die niet alleen door Google bepaald worden, maar ook door jouw bezoekers, hun ervaringen op de website, de zoekwoorden die gebruikt worden, je snelheid van de website en ga zo maar door. Niet voor niets kiezen steeds meer bedrijven voor SEO uitbesteden.

Draai niet zelf aan de knoppen van de zoekmachine

Door je zoekmachine optimalisatie uit te besteden hoef je niet zelf aan alle knoppen te draaien. Dat zelf draaien zou je – helemaal als het niet jouw specialisatie is – helemaal niet moeten willen. Bovendien weten experts binnen een marketingbureau welke ontwikkelingen er allemaal zijn en waar je rekening mee moet houden. Google blijft haar algoritmes aanpassen en hecht steeds meer waarde aan gebruikerservaring. Hoe weet jij nu wat je als eerste dient te optimaliseren om zoveel mogelijk resultaten te behalen? Een externe expert kan jou niet alleen vertellen hoe het werkt, maar dit ook direct voor jou inzetten. Op die manier houd jij tijd over om met andere zaken rondom jouw bedrijf aan de slag te gaan. Zo zorg je ervoor dat je online vindbaarheid op orde is.

Wacht niet te lang en zorg ervoor dat jij een goede partner zoekt en online vindbaar bent én blijft.

https://teamnijhuis.com/nl/seo-zoekmachine-optimalisatie/