Acemag

Stimuleer actief bewegen in je kantoorruimte

Als je je kantoorruimte in Rotterdam gaat inrichten is het van belang om rekening te houden met de mogelijkheid tot actief bewegen en de ergonomie op kantoor. Mensen brengen veelal tijd door achter hun bureau. SKEPP bespreekt in dit blog 3 manieren waarop je je collega’s en werknemers kunt stimuleren om meer te bewegen door middel van het juist inrichten van je kantoorruimte.

Door te weinig bewegen kunnen er klachten ontstaan. Zo verbrandt je lichaam dagelijks minder calorieën, waardoor je sneller in gewicht aankomt. Hierdoor kan er een verhoogd risico op diabetes type 2 en hartklachten ontstaat. Door je kantoorruimte aan te passen kunnen deze klachten worden voorkomen. 

Het zit-sta bureau

Voorkom dat je werknemers de hele dag achter het bureau zitten door zit- sta bureau’s aan te schaffen. Dit bureau is in hoogte verstelbaar waardoor het mogelijk is om staand te werken. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om door de dag heen meer te bewegen en te wisselen tussen zittend en staand werken. Dit is zeker een goede toevoeging als je bijvoorbeeld een kantoor in Rotterdam gaat inrichten.

De stabiliteitsbal

Vervang je bureaustoel eens voor een stabiliteitsbal. Dit zorgt er automatisch voor dat je meer gaat bewegen. De stabiliteitsbal is een opblaasbare bal gemaakt van zacht PVC. Door gebruik te maken van de stabiliteitsbal wordt je constant ‘gedwongen’ om gebruik te maken van je spieren en ledematen. Het traint daarnaast ook nog eens je buik- en rugspieren, hierdoor neem je vanzelf een betere houding aan. 

De compacte fietstrainer

Wil je toch liever zitten tijdens je werk, en toch voldoende bewegen op een dag? Dan kun je kiezen voor een compacte fietstrainer. De fietstrainer lijkt op een kleine variant van een hometrainer. De fietstrainer heeft 2 pedalen, waardoor je vanaf je eigen bureaustoel kunt fietsen. Zo word je niet afgeleid tijdens je werk maar beweeg je wel meer!

Ga jij je kantoorruimte aanpakken?

De volgende keer dat je je kantoorruimte gaat veranderen, denk er dan ook aan dat je genoeg mogelijkheid creëert om actief te bewegen in de kantoorruimte. SKEPP kan je hierbij helpen, zodat jouw kantoorinrichting straks voorloopt op het gebied van actief bewegen in de kantoorruimte!

https://skepp.nl/nl/