Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

mobiel led scherm kopen voor evenementen

Mocht u een mobiel led scherm willen kopen om te gebruiken bij evenementen dan is het raadzaam om u eens te verdiepen in welke aspecten er belangrijk zijn aan dit mobiele led scherm. Deze schermen worden namelijk heel veel keer in en uit elkaar gehaald en ze worden continue getransporteerd dus hebben heel veel te lijden. Het is dus van groot belang dat u een goed kwaliteit led scherm aanschaft ander heeft u continue problemen en extra kosten. In dit geval is goedkoop dan ook echt duurkoop.

Frame mobiel led scherm

Het frame van het mobiele led scherm is erg belangrijk. Omdat dit elke keer weer in en uit elkaar wordt gehaald moet dit van hard materiaal zijn. Als het gaat vervormen dan past het niet meer goed en dan ontstaan er naden en duurt het elke keer heel lang om het scherm weer mooi in elkaar te krijgen. Zorg dus dat u een heel precies aluminium frame heeft wat makkelijk en degelijk te koppelen is.

 

Leds op het mobiele led scherm

Een tweede erg belangrijk onderdeel is de leds op het led scherm. Deze moeten van goede kwaliteit zijn. Niet alleen om een mooie kleurconformiteit te hebben maar ook om dode leds te voorkomen. Dode leds zijn leds die het niet meer doen en dus zwarte pixels geven in het scherm. Bij een paar is het niet zo erg maar als dit er veel worden dan wordt het irritant en geeft het een slecht beeld.

Goede merken leds zijn Nationstar. Zij gebruiken Epistar chips die bekend staan als erg goed en weinig uitval.

Controle bij fabricage mobiel led scherm

Wat erg belangrijk is, is de controle van de led modules in het mobiele led scherm na fabricage. Meestal worden de led scherm vol vermogen aangezet en dan een aantal dagen lang. Zo wordt het led scherm op zijn warmst en is goed te zien of de leds wel goed vast zitten. Daarnaast zijn er speciale schudmachines maar de led schermen op kunnen worden geplaatst. Deze schudden de led schermen voor een langere tijd erg hard op en neer waardoor zwakke soldeerpunten loslaten. Deze kunnen dan worden hersteld zodat je zeker weet dat ze tijdens het transport niet los laten.

Reserve onderdelen mobiel led scherm

Zorg altijd dat je bij de aanschaf van een mobiel led scherm veel extra onderdelen krijgt. Met name de leds zijn van groot belang dat deze uit dezelfde batch komen. Zo voorkom je kleurverschil.

Meer technische details over modulaire led schermen kunt u vinden op de website van Leddisplayexpert BV