Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Last van een stroomstoring?

Storing in uw groepenkast

 Het is tegenwoordig niet meer voor te stellen om te leven zonder stroom. De meeste mensen zouden ook geen raad meer weten wanneer er een stroomstoring plaatsvindt in de buurt of in huis. Een stroomstoring in de groepenkast van uw huis zult ook om het goed te doen laten herstellen door een elektricien. Dit omdat een elektricien de juiste vakkennis heeft om uw groepenkast op een goede manier te installeren. Bij een erkende elektricien heeft u garantie dat er geen stroomstoring meer komt of dat er brandgevaar ontstaat. Met de juiste elektricien bent u zo van u probleem af.

 

Stroomstoring

Een stroomstoring komt net als een lekkage vrijwel nooit gelegen. Het zijn net de momenten wanneer u van plan bent een gerecht te bereiden of wanneer u een rustmoment voor u zelf heeft. Het kan zijn dat de stroomstoring in 1 of bepaalde groepen zit. Wanneer het al avond is dan is dat nog vervelender omdat de lampen dan ook niet aan kunnen. Denk bij een stroomstoring voor rustig na om het probleem op te lossen. Raadpleeg direct een elektricien die het probleem simpel voor u kan oplossen. Als u helemaal geen kennis heeft van elektra dan is het ook belangrijk om voorlopig nergens aan te zitten tot de elektricien bij u is.

 

Wanneer er een stroomstoring plaats vindt dan kan dat door meerdere factoren komen. Meestal is het een apparaat dat u heeft aangeschaft die te veel stroom verbruikt voor een groep in de groepenkast. Ook kan het zo zijn dat u een ergens een apparaat als een wasmachine gebruikt te veel stroom verbruikt. Wanneer dit het geval is dan moet uw groepenkast worden aangepast. Ook is het verstandig om altijd te kijken hoe de situatie bij de buren is. Wanneer uw buren ook niet meer voorzien zijn van stroom dan weet u dat het om een regionale stroomstoring gaat.

 

Kortsluiting

Kortsluiting zit vaak in een apparaat dat niet meer functioneert naar behoren. Als u al weet welk apparaat minder goed werkt of het apparaat waar u al van weet waar een mankement in zit. Dan is het probleem meestal snel opgelost. Wanneer u alle stoppen omlaag doet in de groepenkast. Alle lampen en apparatuur zullen dan niet meer onder spanning zitten. Wanneer u alle groepen weer aanzet en uw defecte apparaat in de stopcontact doet. Dan kunt u meteen erachter komen of het probleem aan het defecte apparaat lift. Als er dan een stop omlaag gaat weet u het zeker.

De groepenkast in uw woning is meestal voorzien van een aardlekschakelaar. Sterker nog het is verplicht om een aardlekschakelaar in uw groepenkast te hebben. Dit is al vanaf 1975 vastgezet in de wet. De aardlekschakelaar zorgt ervoor dat uw woning in brand komt te staan door een kortsluiting. Voor u en de veiligheid van de mensen om u heen is het dus zeker van belang om in uw woning een aardlekschakelaar te hebben die functioneert! Werkt deze niet meer naar behoren en voelt u zich daar niet veilig bij. Schakel dan zo snel mogelijk een elektricien in. Zo weet u zeker dat u gegarandeerd bent van vakkundig werk

 

https://spoedelektricien.nl/elektricien/