Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bedrijfsovername een sprong in het diepe?

Sprong in het diepe wagen

Een Management buy out – of MBO – is dat een sprong in het diepe? Wellicht, want u wordt voor het eerst ondernemer en dus is er minder zekerheid dan wanneer u een salaris heeft.

Maar of we het met dergelijke uitspraken echt eens zijn? Nee niet echt, want een Management buy out die goed wordt begeleid is niet een hele grote sprong in het diepe. U hoeft bijvoorbeeld geen merknaam meer te registreren, maar u moet wellicht wel andere intellectuele eigendomsrechten overnemen. Juridisch advies kan hierbij helpen.

:

Analyse

Door een goede analyse kan een waardebepaling worden gedaan en met een due diligence worden eventuele lijken uit de kast gehaald zodat u geen kat in de zak koopt!

Al met al blijft een bedrijfsovername ondernemen en dus risico lopen, maar het is geen spelletje. Alles is goed doorgerekend en u stapt op een rijdende trein en weet dus vooraf waar u aan toe bent. Het bedrijf draait bijvoorbeeld al winst en er zit een goede groei in waardoor u alles goed kunt financieren.

Ondernemer worden

Lang verhaal om te zeggen dat het de moeite waard is om via een Management buy out ondernemer te worden of uw bedrijf te verkopen. Als u uw bedrijf wilt verkopen is het vinden van een geschikte koper het meest belangrijk. Niet alleen omdat het de continuïteit van uw onderneming waarborgt, maar ook omdat u mogelijk zelf een deel van de koop financiert.

Als u een gedeelte van de verkoop financiert voor de koper is de continuïteit nog net even belangrijker. U krijgt bij een eventueel faillissement namelijk niet de vergoeding waar u op rekende.

Conclusie

Goede begeleiding bij een bedrijfsovername via Management buy out of buy in is van wezenlijk belang. Niet alleen voor uw bedrijf, maar ook voor uzelf. Daarom is het zaak om een goede analyse te maken van uw bedrijf, maar ook van potentiele kopers.

http://www.managementbuyout.nl/