Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Werving en selectie: wat is het precies?

Wanneer je als bedrijf zijnde een functie open hebt staan wil je dat deze functie door de juiste kandidaat wordt ingevuld. De werving en selectie van de juiste kandidaten voor de vacatures is een belangrijke opdracht, maar neemt behoorlijk veel tijd in beslag. Doordat het zo belangrijk is, maar niet gemakkelijk is en veel tijd in beslag neemt besteden veel mensen het uit aan een specialist: een werving en selectiebureau. Maar wat is werving en selectie precies en wat zijn de voordelen? In dit artikel vertel ik hier meer over.

De betekenis

Werving en selectie is het gehele proces van identificeren, selecteren en aantrekken van geschikte kandidaten voor een openstaande vacature binnen het bedrijf. Werving en selectiebureaus werft, tegen een afgesproken bedrag, een kandidaat die direct bij het bedrijf in dienst komt te staan. Vaak wordt werving en selectie ook wel recruitment genoemd.

Voordelen van een werving en selectiebureau

Het uitbesteden van werving en selectie aan specialisten kent voor veel mensen een hoop voordelen. Ik heb de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Het bespaart een hoop tijd

  • Het kost veel minder moeite

  • Je betaalt een vaste fee, alleen bij plaatsing

  • Je hebt kandidaten die direct in dienst kunnen

Het uitbesteden van werving en selectie bespaart vooral veel moeite en tijd en dit voor een afgesproken fee.

Werving en selectie uitbesteden is dus voor veel bedrijven een optie om het werkproces sneller te laten verlopen. Wil jij dat jouw openstaande vacatures worden ingevuld door de juiste kandidaten? Op maeslunau.com vindt je alle informatie die je nodig hebt over werving en selectie!