Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Welke soorten kredietverzekeringen zijn er allemaal beschikbaar?

Als u een lening heeft afgesloten en u bent er niet zeker van dat u alle termijnen op tijd kunt terugbetalen, dan moet u overwegen een kredietverzekering af te sluiten, omdat deze u kan beschermen als u de termijnen niet terugbetaalt. De verzekering kan worden afgesloten bij dezelfde bank of bij de kredietverstrekker die uw lening heeft goedgekeurd als dezelfde bank deze goedkeurt tegen de laagste prijs, maar er is geen sprake van een dergelijke dwang. U kunt ook een andere bank of kredietverstrekker overwegen om de kredietverzekering aan te vragen als dit uw totale kosten kan verminderen.

Bekijk eerst uit welke kredietverzekeringen je kunt kiezen

Voordat u een verzekering aanvraagt, moet u weten welke soorten kredietverzekeringen u kunt aanvragen. Er zijn drie soorten verzekeringen die u kunnen beschermen tegen wanbetaling op uw lening. Deze verzekeringen zijn de overlijdens-, arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsverzekering. Al deze verzekeringen zijn bedoeld om het bedrag dat u bij de bank heeft opgenomen veilig te stellen en u te beschermen tegen wanbetaling. Je hebt bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. 

De overlijdensrisicoverzekering

Dit type verzekering zou kunnen werken in de situatie als de persoon die de lening heeft genomen overlijdt in een ongeval, dan kan een persoon uit hetzelfde gezin de volgende verantwoordelijke persoon zijn om de lening terug te betalen. De persoon die verantwoordelijk zal worden gehouden voor de terugbetalingsopties zal afhangen van de voorwaarden van de overeenkomst. De leninghouder zal bij het afsluiten van de verzekering moeten beslissen wie de volgende verantwoordelijke voor de terugbetaling zal zijn.

Verzekering wanneer invaliditeit komt opdagen

Als de leninghouder gewond raakt of invalide wordt bij een ongeval of door andere onverwachte medische problemen, dan dekt deze dekking de maandelijkse betalingen van de leninghouder. Het bedrag dat door deze verzekering wordt gedekt, is afhankelijk van het bedrag dat in de overeenkomst is overeengekomen.

Dekking van het krediet met een werklozen verzekering

Als de leninghouder op het moment van het aangaan van de lening in dienst was en ook zeker was dat hij alle termijnen op tijd zou terugbetalen, maar om welke reden dan ook werkloos wordt, dan worden zijn maandelijkse betalingen gedekt door de verzekering die hij heeft afgesloten. Het bedrag dat door de verzekering wordt gedekt, is afhankelijk van het bedrag dat in de verzekeringsovereenkomst is overeengekomen. Als u een lening heeft afgesloten waarvan de terugbetaling afhankelijk is van uw maandelijkse inkomen, dan moet u ook de werkloosheidsdekking nemen, want niemand weet wat er morgen gaat gebeuren.

Het kost wat geld, maar zorgt voor minder risico

Deze verzekeringen kunnen uw kosten verhogen, maar zullen ook uw lening veiligstellen en zekerheid is noodzakelijk en belangrijk om alle ongewenste situaties zoals overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid te bestrijden.

Als u uw lening heeft gedekt door een geschikte verzekering, dan krijgt u of uw verantwoordelijke familieleden meer tijd om alle termijnen terug te betalen als de ongewenste situaties zich voordoen. De kredietverzekering geeft u niet alleen meer tijd om het saldo te beheren, maar beschermt ook uw kredietscore en het zal dus altijd gemakkelijker zijn om de volgende lening aan te vragen wanneer dat nodig is.


 

https://www.leningenhypotheek.com/