Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Waarom telematica? De voordelen voor wagenparken op een rijtje

Heb jij weleens van Telematica gehoord? Dit is een speciale soort technologie dat het beheer van je wagenpark op vele punten verbetert. Het is dan ook absoluut geen verrassing dat wagenparkbeheerders volop gebruiken maken van deze technologie. Ben jij benieuwd wat de voordelen van telematica voor wagenparken precies zijn? In deze blog worden de voordelen hiervan voor je op een rijtje gezet. Zo leer je zelf ook de waarde van deze technologie kennen en kun je zien of telematica ook bij jouw wagenpark past.

Een efficiëntere planning

Het eerste voordeel van Telematica is dat je een efficiëntere planning kunt maken. Zo kun je probleemloos de locatie van al je voertuigen zien. Dit is handig wanneer je op het laatst nog aanpassingen moet verrichten of klanten informatie nodig hebben over wanneer een medewerker van je precies bij hun arriveert. Op deze manier hebben klanten ook volop profijt van deze technologie. Dit is dan ook veruit het grootste voordeel van deze speciale technologie voor wagenparkbeheerders.

De klantenservice verbetert

Verder is het ook een voordeel van telematica dat je hiermee de klantenservice een flinke verbetering geeft. Denk dan met name aan het feit dat je algemene diensten beter zijn. Dit komt doordat het algehele bedrijfsproces ineens vele malen soepeler verloopt. Met een betere klantenservice weet je ook zeker dat meer klanten loyaal aan je zullen blijven. Op deze manier blijf je hoe dan ook je concurrentie enkele stappen voor.

Minder brandstofkosten

Tot slot is het een groot voordeel dat je minder brandstofkosten maakt door middel van telematica voor wagenparken. Met technologie van bijvoorbeeld Moove Connected Mobility kun je immers erg eenvoudig laten uitrekenen wat de zuinigste routes zijn om te vermijden. Daardoor beperk je de hoeveelheid brandstof die je per rit verbruikt. Met name nu de brandstofprijzen zo hard zijn gestegen wil je zo zuinig mogelijk op je brandstof zijn. Hetzelfde geldt overigens ook voor het beperken van je CO2-uitstoot en de duurzaamheid van je bedrijf verhogen. Dit is dan ook zeker een voordeel om flink rekening mee te houden.