Vastgoed

Vastgoed

  • september 16, 2020
  • 0 comments

Vastgoed, ook wel beter bekend als onroerend goed. Onroerend goed bestaat uit bijvoorbeeld huizen, bedrijfspanden of fabrieken. Daar hoort ook de bijhorende grond bij. Er word vaak geïnvesteerd in vastgoed, omdat het een stabiele manier is een secundair inkomen te realiseren in de vorm van huurinkomsten. Als je investeert in vastgoed, heb je ook twee soorten management nodig, zonder kennis is dit lastig te snappen. De integraal vastgoedbeheer en de technisch vastgoedbeheer. Met integraal vastgoedbeheer wordt bedoeld dat er mensen bezig zijn met het beheren van facturen, verzekeringen, regel- en wetgeving, contracten en onderhoud aan uw pand. Het technisch vastgoedbeheer wordt ingeschakeld wanneer er bijvoorbeeld een renovatie dient plaats te vinden. Hiernaast voeren zij ook activiteiten uit zoals overige verbouwingen en het repareren van schade aan het gebouw.

 

Immobiliën

Vastgoed ook wel immobiliën genoemd. In Vlaanderen noemen ze het “immo”. Daar heb je een hoop vastgoedmakelaars die een groot aanbod hebben. Ze proberen zo snel mogelijk een vastgoed houder te vinden om zo een deal te kunnen sluiten. Door te investeren in immobiliën heb je een stabiele manier van een secundair inkomen in de vorm van huurinkomsten.

 

Voordelen en nadelen van investeren in vastgoed

Zoals bij bijna alles zitten er naast voordelen ook nadelen aan het investeren in vastgoed. Door te investeren in vastgoed krijg je een vaste cashflow van de maandelijkse huur. Deze kun je apart zetten om later weer te investeren. Naast de vaste cashflow uit de huur, is er ook vaak sprake van een waarde ontwikkeling van bijvoorbeeld de huizenmarkt. De nadelen die er aan kunnen zitten zijn bijvoorbeeld leegstanden. Wanneer je investeert in immobiliën, moet je eerst op zoek gaan naar een hurende partij. De maanden dat je geen huurder hebt, heb je ook geen inkomsten. Maar de kosten van het pand lopen wel maandelijks door. Daarnaast heb je ook nog kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud van het pand. Als er iets gemaakt moet worden zoals een lekkage, dien jij voor de kosten te zorgen en dat dit gerepareerd wordt. Zoals je kunt zien zitten er zowel voor- en nadelen aan het investeren in vastgoed. Door het allemaal naast elkaar te leggen en te overwegen wat belangrijker voor je is, kun je de keuze maken om te investeren of juist niet.

https://global-imarketing.com/investeren-in-immobilien/