Ace Magazine
Image default
Woningen

Mijn sleutel zit nog in het slot, wat nu?

Help, mijn sleutels zitten nog in het slot, wat nu?

Oh nee toch, dat meen je niet… de sleutels van je voordeur zitten nog aan de andere kant van de deur in het slot.. wat stom! Hoe kon je dat nou vergeten?! Maak je geen zorgen, met de volgende do’s en dont’s sta je binnen een mum van tijd weer binnenin de huiskamer!

Do’s

  • Via een raam of een achterdeur het huis naar binnen gaan.Als er ergens een raam openstaat is het natuurlijk een handige oplossing om via het raam naar binnen te klauteren. Dit moet natuurlijk wel veilig blijven. Probeer dus niet om via het zolderraam naar binnen te komen.
  • Proberen een andere deur te openen. Misschien kun je een andere deur wel openkrijgen met een pasje, of met een haarspeldje. Een garage of achterdeur misschien. Doe wel voorzichtig want je wilt geen schade aanrichten!
  • Een slotenmaker Amsterdam bellen. een slotenmaker bellen is natuurlijk e veiligste optie. Op het internet kun je binnen 2 minuten in contact zijn met een slotenmaker bij jou in de buurt. Met de spoedservice die de meeste slotenmakers hebben sta je binnen een half uur weer binnen!

Dont’s

  • Toch de sleutel proberen in het slot te krijgen Als je toch probeert om met de sleutel de andere sleutel er probeert uit te duwen, of simpelweg het slot probeert open te wrikken is er een kans dat je schade aanricht aan het slot.
  • Een ruitje ingooien. Richt nooit onnodige schade toe aan je huis! Dat klinkt misschien logisch, maar het gebeurt vaker dan je denkt dat mensen in wanhoop een steen duur een raampje heen tikken. Buiten dat dit onnodige schade oplevert kun je zelfs ook nog door de politie worden opgepakt.. door een zogenaamde ‘loophole’ in het wetboek is inbreken gewoon inbreken. In je eigen huis inbreken dus ook!