Ace Magazine
Image default
Woningen

Een aantal tips en tricks bij het aanschaffen van een matras

 

Het beste matras kopen is niet even snel gedaan. Vaak betaal je er veel geld voor en is het een aankoop waar je jarenlang plezier van kan hebben. Hoe weet je precies of je de juiste keuze maakt? Waar kun je het beste een nieuw matras kopen en wat kun je precies verwachten van een nieuw matras? Lees verder voor tips en tricks bij het kopen van een nieuw matras. 

Het online oriënteren

Op het internet kun je veel informatie vinden over het aanschaffen van een nieuw matras. Je kunt er vinden welk matras het beste bij je past en hoe je een goed matras uitkiest. Goed oriënteren is het halve werk. Je kunt online prijzen met elkaar vergelijken en reviews opzoeken. Een Matt Sleeps review lezen of van een andere organisatie kan simpel en snel via Trustpilot. Ook kun je advies aanvragen en kun je een matras ook daadwerkelijk kopen. Het enige wat je op internet niet kunt doen is proefliggen. Om te proefliggen moet je toch echt naar de winkel. 

Hoe zit het met proefliggen in de winkel?

Met proefliggen kom je het beste erachter hoe je het matras echt ervaart. Tijdens proefliggen in de winkel moet je je eigen slaaphouding aannemen, dat kan op je zij, rug of buik zijn. En dit kan in de foetushouding of uitgestrekt zijn. Proefliggen is de enige manier om te ervaren of het matras past bij je slaaphouding. Heb je eenmaal een matras gevonden dat prettig ligt, probeer dan ook gelijk andere soortgelijke matrassen uit met diverse hardheden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voordat je tot aanschaf overgaat. 

Het vragen stellen en informatie verkrijgen

Heb je je georiënteerd op matrassen waar je interesse in hebt, dan is het het beste om een beddenwinkel te bezoeken. Laat je goed informeren door de verkopers, maar stel ook veel vragen. Bespreek ook met de verkopers eventuele klachten. Een goede matrassenverkoper spreekt sowieso zaken zoals op welk bedbodem het matras komt te liggen, wat je slaaphouding is, of je het warm of koud hebt in bed en of je allergieën hebt of lichamelijke klachten. Dit soort informatie is belangrijk om tot een juiste keuze te komen van een goed matras. Heb je bijvoorbeeld een andere slaaphouding dan je partner, dan zul je waarschijnlijk twee verschillende matrassen moeten aanschaffen. Heb je het warm in bed, dan zul je een ander matras moeten hebben, dan als je het koud in bed hebt. Ervaar je lichamelijke klachten, dan zul je een matras moeten aanschaffen met extra ondersteuning. Interesse in een nieuw kussen?

 

https://www.acemag.nl/tips-bij-aanschaffen-van-een-nieuw-matras