Woontrends van 2021

Woontrends van 2021

  • februari 18, 2021
  • 0 comments

De inrichting voor je woning kiezen is in veel gevallen niet gemakkelijk. Wanneer je er zelf niet uit kunt komen hoe je je woning kunt inrichten voor 2021, dan kun je gebruik maken van een binnenhuisarchitect. Je betaalt een bedrag voor de werkzaamheden van de binnenhuisarchitect, maar dan weet je zeker dat alles op elkaar wordt afgestemd zoals jij het wil hebben. Ze zal eerst aan je vragen om een sfeerbord samen te stellen, zodat ze precies kan zien waar je van houdt. De een houdt namelijk van een klassieke inrichting, maar een ander weer van een industriële. Zodra het sfeerbord klaar is, kan ze aan de inrichting beginnen. Ook de kleuren van de wanden en het plafond worden in veel gevallen aangepakt. Je zult zien, als de inrichting klaar is dat alles op elkaar is afgestemd. Wanneer je een bezoeker wil tonen dat je houdt van modern en robuust, is het hebben van een zwart huisnummer onontbeerlijk. Daar zal de binnenhuisarchitect zeker rekening mee houden.

De uitstraling van je woning

Een belangrijk punt voor de woontrend 2021 is de duurzaamheid. Bij het inrichten van een woning wordt om de duurzaamheid een belangrijke rol te laten spelen vaak gekozen voor gerecyclede materialen. Ook wordt er bij zo’n inrichting  gekozen voor meubels die tijdloos zijn. Je kunt kiezen voor een industriële-,  klassieke- of juist een moderne uitstraling. Daarbij is het mogelijk om ook meubelen en accessoires uit verschillende landen met elkaar te combineren. Wanneer je bijvoorbeeld meubels uit Africa combineert met die vanuit Zweden krijg je een bijzonder effect.

De kleuren in huis voor 2021

De kleuren die je in huis gebruikt, hebben een grote invloed op de uitstraling. Tegenwoordig worden muren regelmatig voorzien van een kastanje rode kleur of indigoblauw. Ieder jaar wordt er door de verffabrikanten een kleur gekozen die bij de nieuwste trends van het jaar  gebruikt kunnen worden. Dat is voor 2021 de kleur Brave Ground. Het is een warme kleur die in iedere kamer van het huis gebruikt kan worden. Wanneer de kleuren van 2021 zijn aangebracht, kunnen verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd om je huis in te richten. Voor de trend van 2021 wordt onbewerkt hout met glimmend satijn toegepast. Ook wordt er chic messing, ruig beton en stevig weefsel gebruikt. Hoe sterker je het contrast maakt, hoe groter de verrassingsfactor zal zijn.

De Japandi stijl

Er zijn er ook die de zogenaamde Japandi- stijl waarderen. Het is een stijl die een beetje van Japan  en Scandinavië heeft. De stijlen van de landen, die ver uit elkaar liggen, hebben veel overeenkomsten. Het is een interieur dat een sobere woonstijl heeft met mooie contrasten. Er worden bij deze stijl neutrale kleuren gebruikt. De vormen zijn organisch. De stoffen die gebruikt worden zijn de teddy zacht. Zelfs tegels kunnen in deze woontrend van 2021 gebruikt worden. Omdat er veel gladde figuren worden gebruikt, is het een interieur dat een opgeruimd karakter heeft.

Het inrichten in deze moeilijk periode

Nu we in de sombere tijd leven van de Corona en veel binnen moeten blijven hechten we veel waarde aan  het hebben van een fijne warme woning. Om een behaaglijke sfeer te creëren kunnen lichte tinten, knuffelbare stoffen zoals linnen en wol worden gebruikt. Wil je de woonkamer een zachter effect geven, dan is het belangrijk om iets ronds bij de inrichting op te nemen. Deze stijl wordt de “bright bubbel trend” genoemd. Je hebt dan een huis dat warmte en gezelligheid uitstraalt. Dat hebben we in deze moeilijk Corona-periode echt nodig.