Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Wat is een epoxy gietvloer?

Wie zijn of haar woning wil verrijken met een gietvloer, kan zelf kiezen van welk materiaal deze gietvloer gemaakt moet worden. Zo zijn er diverse soorten gietvloeren op de markt, waar de epoxy gietvloer er één van is. Meer weten over de epoxy gietvloer? Lees dan meer over deze gietvloer in dit artikel en bepaal aan de hand van de informatie in dit artikel of deze gietvloer iets voor u is. Een epoxy gietvloer zelf doen is ook mogelijk.

 De epoxy gietvloer: een harde en slagvaste gietvloer

Een epoxy gietvloer is een vrij harde gietvloer, die bijvoorbeeld een hardere basis heeft dan een PU gietvloer. De gietvloer heeft een hoge slagvastheid, drukvastheid en vloeistofdichtheid, waardoor de vloer erg geschikt is voor industrieel gebruik of voor het gebruik in een kantoor. Daar komt nog bij dat het eenvoudig is om diverse kleuren in een epoxy gietvloer te verwerken, simpelweg omdat het materiaal epoxy zich eenvoudiger laat vermengen met diverse kleurpigmenten dan bijvoorbeeld het materiaal van een PU gietvloer. Door deze goede vermenging met kleur wordt een epoxy gietvloer voornamelijk gebruikt in gebouwen waar de kleur van de vloer een belangrijke factor is.

 Kleur vervaagt sneller 

Overigens kan een epoxy gietvloer ook in een woning gebruikt worden, maar dient men er in dit geval wel rekening mee te houden dat de kleur van een gietvloer van epoxy sneller vervaagt dan de kleur van een PU gietvloer. Daar komt nog bij dat een gietvloer van epoxy bovendien krasgevoeliger is, waardoor de vloer in sommige gevallen niet geschikt is voor de toepassing in een woning. Gietvloer Amsterdam kan u hierin ook adviseren.

http://www.epoxy-coating.nl