Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Volgens Slotenmaker Den Haag beveilig je jouw woning zo met tuinieren

Bij het beveiligen van een woning denken de meeste mensen aan sloten plaatsen in den haag op deuren en ramen. Hoewel dit natuurlijk een belangrijk onderdeel is van de woningbeveiliging is het ook zeker niet het enige. Meerdere factoren in en om het huis dragen bij aan een betere beveiliging. Zo kan ook de inrichting van de tuin ervoor zorgen dat inbraken worden voorkomen. Dit is iets waar veel mensen niet bij stilstaan. Uw slotenmaker in Den Haag vertelt daarom in dit artikel hoe je een woning kunt beveiligen met tuinieren. Kleine veranderingen in de tuin zorgen niet alleen voor een veiligere woning, maar ook een mooiere tuin.

Heggen en struiken kort snoeien

Inbrekers proberen altijd ongezien bij een huis naar binnen te komen om ervoor te zorgen dat zij niet ontdekt worden. Een hoge heg rondom de tuin of brede struiken vormen een handig hulpmiddel voor de inbreker om dit te realiseren. Deze dingen stellen hen namelijk in staat om zich te verstoppen en ongezien bij het huis te komen. Door ervoor te zorgen dat heggen en struiken netjes kort gesnoeid worden draag je volgens uw slotenmaker Den Haag daarom bij aan een betere beveiliging van de woning.

Grind in de tuin leggen

Net zoals ongezien een woning kunnen benaderen is het voor een inbreker ook belangrijk om ongehoord een woning te kunnen benaderen. Mensen kunnen namelijk onbevoegde personen rondom een woning ontdekken door hen te zien of te horen. Een slimme manier om ervoor te zorgen dat mensen niet onopgemerkt de woning kunnen benaderen is door grind in de tuin te leggen. Wanneer hier overheen gelopen wordt is dit namelijk duidelijk hoorbaar door het knarsende geluid van de kiezelstenen.

Beveiligen met prikkelstruiken

Panden worden vaak beveiligd door middel van prikkeldraad. Deze wordt bijvoorbeeld op muren geplaats om het lastiger te maken om bij het pand te komen. Het nadeel is natuurlijk dat prikkeldraad rondom je woning er niet zo mooi eruit ziet. Je woning krijgt hierdoor niet bepaald een uitnodigende uitstraling. Een betere oplossing is het gebruik van prikkelstruiken in de tuin. Deze kan je rondom de tuin en onder ramen plaatsen om deze plekken lastiger bereikbaar te maken.

Goede verlichting rondom de woning

Wanneer je tuin er mooi en verzorgd uitziet dan wil je natuurlijk ook dat mensen dit kunnen zien. Niet alleen overdag, maar ook in de avond wanneer de zon niet meer schijnt. Je kunt dit realiseren door het plaatsen van buitenverlichting in de tuin. Een extra voordeel hiervan is dat een goede verlichting rondom de woning ook zorgt voor een betere beveiliging. Het helpt namelijk tegelijkertijd om te belemmeren dat inbrekers de woning ongezien kunnen benaderen. Om energie te besparen kan je gebruikmaken van LED lampen die een stuk minder stroom verbruiken. Een andere optie is verlichting met een bewegingssensor die enkel gaat branden wanneer iemand in de tuin beweegt. Deze laatste optie geeft ook een schrikeffect waardoor mensen die niet in de tuin thuishoren op de vlucht slaan.

https://www.slotenmaker.nu/