Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Teakhout behandelen, snel geregeld

Je tuinmeubels staan waarschijnlijk het hele jaar buiten. Regen, wind maar ook de zon zorgen ervoor dat je meubels kunnen beschadigen. Kwalitatieve teakhouten tuinmeubels zijn bestand tegen de weersinvloeden maar regelmatig onderhoud zal de levensduur verlengen. Van nature bevatten de teak tuinmeubels een beschermmiddel waardoor het hout niet zo snel zal uitdrogen. Toch hebben mossen, algen en schimmels vrij spel. Ook zullen de teak meubels vergrijzen als je deze niet aanpakt. Tijd om teakhout te behandelen.

Schoonmaken
Je meubels kun je in het voorjaar schoonmaken met een zachte borstel een soda sopje. De aanslag zal verdwijnen maar de reiniging is oppervlakkig. Een speciale teak cleaner zorgt ervoor dat schimmels de poetsbeurt niet overleven en eventuele vlekken die licht in het hout getrokken zijn zullen verdwijnen.

Voeden en beschermen
Na het schoonmaken is het van belang dat je de meubels goed laat drogen. In principe zijn ze klaar voor gebruik. Zo nu en dan is het aan te raden de meubels te voeden. Een teak olie is geschikt maar maakt het hout erg donker. Een teak protector daarentegen geeft het teakhout de oorspronkelijk warme kleur terug. Het beschermmiddel Golden Care teak protector is gemakkelijker aan te brengen dan olie. Een extra beschermlaag of ‘shield’ is een mooie manier om de meubels te beschermen tegen vlekken en  water. Daarnaast remt het de groei van schimmels en blijven ook je tuinkussen lekker schoon. Je meubels zijn er klaar voor, laat het zonnetje maar komen!

https://www.tuinmeubelonderhoud.nl/