Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Stofzuiger onderdelen

Een stofzuiger wordt in een huishouden regelmatig gebruikt. Omdat de stofzuiger ook een complex apparaat is, dat uit een hoop losse onderdelen bestaat, kan er wel eens iets stuk kan gaan. Meestal merk je dat doordat de stofzuiger het niet meer doet, of dat deze ineens een gek geluid maakt. Omdat de stofzuiger ook best een prijzige aankoop kan zijn, is het zonde als de stofzuiger in het geheel moet worden vervagen als slechts één onderdeel na verloop van tijd misschien wat minder goed werkt. Gelukkig zijn stofzuiger onderdelen ook gewoon los te koop! In dit artikel zullen we je daar wat meer informatie over geven.

Verschillende soorten stofzuiger onderdelen

De populairste stofzuiger onderdelen zijn toch wel:

– De stofzuigslang: veel mensen zullen het grote probleem met de stofzuigerslang zeker herkennen. Bij intensief gebruik van de stofzuiger, is de stofzuigerslang toch wel het eerste onderdeel dat sneuvelt. De slang is gemaakt van zacht plastic, wat de nodige kwetsbaarheid met zich brengt. Door alle bochten die de stofzuigerslang moet doorstaan, kan deze scheuren of slijten. Het voordeel is dat een nieuwe slang zo gekocht is en bovendien erg makkelijk is te monteren.

– De zuigmond, oftewel het uiteinde: deze staat steeds in direct contact met de vloer en krijgt heel wat harde tikken en klappen te verduren. Het is dus niet zo gek dat dit onderdeel soms aan vervanging toe is. Ook hier geldt dat een zuigmond makkelijk te monteren is. In principe heb je ‘m met één klik geïnstalleerd. Je kan ook verschillende soorten zuigmonden kopen. Als je bijvoorbeeld parket hebt in de woonkamer en tegels in de badkamer, is het raadzaam voor elke ruimte een geschikte zuigmond te kopen. Op die manier voorkom je schade aan je vloer!

– De filter: als de filter het niet meer goed doet, kan dat de oorzaak zijn van dat vreemde geluid dat je hoort. OGeen nood, filters zijn over het algemeen goedkoop!

Stofzuiger onderdelen kopen

Als je hebt uitgevogeld welk stofzuiger onderdeel aan vervaging toe is, dan is stap twee het uitzoeken van de winkel waar je dit onderdeel gaat kopen. Gelukkig zijn stofzuiger onderdelen op heel veel verschillende plekken te koop. Daarbij is het wel erg belangrijk dat je precies weet welk merk en model stofzuiger je hebt. Want elke stofzuiger heeft zo z’n eigen afmetingen en aansluitingen. Gelukkig staat het type van de stofzuiger vaak op de stofzuiger zelf. Met de juiste informatie in de hand kan je rustig op zoek naar de beste (online) winkel!