Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Industriële lampen in de woonkamer

Wat zijn die industriële lampen toch leuk, stoer, trendy en vooral stijlvol! Ze hebben de tand des tijds overwonnen. Ze komen uit oude fabrieken en opslagplaatsen. Ze zijn gerecupereerd uit verloren gegane hospitalen. Ze zijn gevonden op zolders of rommelmarkten.

Ze ogen nog steeds een beetje bizar in een woonkamer omdat ze daar tevoren nooit gezien werden. Nu staan ze daar te pronken in al hun eerlijkheid. Ze stralen stoerheid en toch eenvoud uit. Ze geven warmte, ook al zijn ze meestal van koele materialen zoals metaal gemaakt. Ze zijn soms nog een beetje roestig maar dat geeft hen net een extra dimensie. Mij lijkt het alsof ze zijn blijven hangen in een industrieel pand waarin een woonkamer is ondergebracht, eerder dan dat omgekeerd de lampen naar de woonkamer zijn gebracht. De industriële lampen hangen daar zodanig op hun gemak alsof ze er al generaties lang hangen. Niemand lijkt ze nog weg te krijgen.

Als je industriële lampen voor je huis wil kopen, kan je er ook eens aan denken om eveneens industriële meubels aan te schaffen. Je kent ze wel: de ruwe houten bakken of de kasten met onooglijk veel kleine lades uit één of andere ijzerwinkel. Heb je in één van je kamers een kale bakstenen wand, dan is dit ideaal om te combineren met deze meubels en met je industriële lampen. Het dankbare aan industriële lampen is dat ze in allerlei groottes voorkomen. Je vindt ze eveneens zowel in hanglampen, vloerlampen als tafellampen. Met wat fantasie krijg je één stoer geheel dat toch gezelligheid uitstraalt. Industriële lampen schijnen nooit rechtstreeks in je ogen, ze geven geen scherp licht. Ze zijn bedoeld om bepaalde delen te verlichten en daar kan je dankbaar gebruik van maken. Gebruik ze om kunstvoorwerpen in de spotlight te zetten. Gebruik ze om je aanrecht of bureau bij te lichten. Gebruik ze in de slaapkamer om een intieme sfeer te creëren.

Ze zijn zo back-in-time en toch zo alledaags dat ik er zeker van ben dat de trend van industriële lampen in de woonkamer zich nog jaren lang zal doorzetten. Qua stoerheid en degelijkheid hoef je je bij deze lampen alvast geen zorgen te maken!

http://www.interiorjunkie.com/pronken-met-industriele-lampen-in-huis/