Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Huis verkopen in Zundert – 4 tips om de vraagprijs voor uw huis te krijgen (of hoger!)

U heeft de stap gezet, u wilt uw huis gaan verkopen! Een spannende tijd want ineens komen er bezichtigingen, afspraken met de makelaar en moeten er allerlei documenten worden aangeleverd. Natuurlijk wilt u een zo goed mogelijke prijs voor uw woning waar u jarenlang plezier van heeft gehad. Dan hebben we een aantal tips voor u, die kunnen helpen om de vraagprijs voor uw huis te krijgen of hoger!

Hoe bepaal ik de juiste vraagprijs voor mijn huis?

U wilt uw huis verkopen en daar de beste prijs voor krijgen. Hoe pakt u dat aan? Allereerst kunt u het beste contact opnemen met een makelaar uit de regio. In Zundert is De Huizen Bemiddelaar een geschikte partij, zij zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van huizen in de regio. Samen met de makelaar wordt er een afspraak ingepland voor waardebepaling.

Voor de waardebepaling wordt naar een aantal factoren gekeken. Onder andere de locatie van uw woning is belangrijk: woont u in een dorp of stad, en welke voorzieningen zijn er in de buurt? Ook het type woning (appartement, eengezinswoning, vrijstaand etc.) is bepalend voor de waardebepaling, evenals de totale oppervlakte van uw woning en de perceelgrootte. Het aantal slaapkamers, de staat van uw woning en duurzaamheidsfactoren (zoals zonnepanelen of een warmtepomp) spelen mee met de waardebepaling. Op basis hiervan maak de makelaar een rapport op en geeft hij een advies voor de vraagprijs. Hiervoor wordt ook gekeken naar vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving, en voor welke prijzen deze verkocht zijn. Door vele jaren ervaring weet een makelaar tegen welke prijs een huis de meeste kans heeft op een geslaagde verkoop. De uiteindelijke vraagprijs bepaalt u altijd zelf, in overleg met uw makelaar.Vervolgens wordt uw woning te koop gezet. Kijk daarom goed naar deze aandachtspunten bij het kiezen van jouw verkoopmakelaar.

Hoe kan ik een hoger bod krijgen voor mijn huis?

Onderhoud doet heel veel voor de waardebepaling van uw huis. Tegenwoordig willen kopers vaak een instapklaar huis. Heeft u dus geïnvesteerd in een nieuwe keuken of badkamer, dan kunt u vaak een hogere vraagprijs voor uw huis vragen. Heeft u echter weinig geïnvesteerd in uw huis en is uw woning in slechte staat van onderhoud? Dan kunnen kleine investeringen al helpen om de waarde van uw woning te verbeteren. 

Nieuwe vloer leggen als oude versleten is

Denk bij een kleine investering bijvoorbeeld aan het leggen van een nieuwe vloer, wanneer de oude versleten is. Dit hoeft echt niet de allerduurste vloer te zijn, vaak scheelt het al een hoop als er een neutrale laminaat- of parketvloer in bijvoorbeeld de woonkamer ligt. Hierdoor wordt uw woning gelijk enkele duizenden euro meer waard voor kopers.

 

Muren verven voor een frisse look

Ook kunt u de muren voorzien van een nieuw likje verf. Heeft u bijvoorbeeld jarenlang gerookt en is deze aanslag op de muren te zien? Door zelf de muren te schilderen, oogt uw woning al direct frisser en aantrekkelijker voor potentiële kopers. Houd wel in gedachten dat als u jarenlang onderhoud voor uw woning heeft uitgesteld, dit effect zal hebben op de prijs die kopers zullen bieden. 

Rommel opruimen tijdens een bezichtiging

Een andere simpele manier om uw woning aantrekkelijker te maken voor kopers, is om rommel in huis zoveel mogelijk op te ruimen (zeker voordat er foto’s gemaakt worden van uw woning!). Hoe minder rommel er zichtbaar is, hoe ruimer het huis oogt. Prullaria kunnen immers niet meer afleiden van uw woning, wat goed is voor een bezichtiging. Uiteraard heeft een goede makelaar ook nog een aantal tips over hoe u de kans op een hoog bod vergroot. Kies daarom altijd voor een ervaren makelaar om een zo hoog mogelijke vraagprijs voor uw woning te krijgen. 

Tuin of balkon bijhouden voor kopers

Uw voor- en achtertuin doen ook een hoop voor het totaalplaatje voor uw huis. U hoeft geen grote tuin te hebben, om toch het gevoel van een ruimtelijke tuin te creëren. Het belangrijkste is om deze in ieder geval goed bij te houden. Verwijder daarom onkruid, snoei eventuele bomen en struiken en zorg dat er weinig rommel in uw tuin te vinden is. Heeft u een appartement met een balkon? Dan gelden hiervoor uiteraard dezelfde richtlijnen. Maak deze schoon, en ruim deze op voordat een bezichtiging plaatsvindt.