Hoezo pallethout?

Hoezo pallethout?

  • september 1, 2020
  • 0 comments

Er worden een tweetal uitwerkingen gegeven voor deze vraag.

Save the earth!

Een eerste uitwerking is dat men in de hele wereld bezig is met de wereld. Men probeert steeds meer om de gevolgen van klimaatverandering in te dammen. Dit gebeurt via verschillende opties. Een optie is via het verlengen van de levensduur van een goed. Door een goed bijvoorbeeld na verwerking opnieuw te hergebruiken en door te verkopen aan een speler op een andere markt. Voor deze nieuwe markt vervuld het goed een nieuwe oplossing voor een probleem. Voor de pallet geldt dat een pallet die in zijn eerste leven fungeerde als transportonderdeel bij een groothandel, in een later leven gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een pallet bed of een plantenbak. Door het geven van een extra leven bespaart men een groot aantal bomen die niet hoeven te worden gekapt. In deze bomen bevinden zich dieren en insecten die hierdoor ook beschermd blijven. Door de aanschaf van meubels die gemaakt zijn van pallethout draagt ook u een steentje bij aan onze planeet. U bespaart namelijk hout wat voor een nieuw tuin set zouden moeten worden gekapt.

Woningjaar 2019

Een tweede uitwerking is dat industrieel de trend is van het woningjaar 2019. Men kiest nu voor de inrichting voor hout en staal in plaats van kleurrijke meubels. Men wil terug naar de periode van de industrialisatie. De trend is overgewaaid vanuit de Amerika. Door een toename van de industriële gebouwen daar, besloot men deze in te zetten voor woningen. Men heeft hier de industriële onderdelen van de gebouwen behouden en aan de hand van deze onderdelen het pand ingericht.

 

Wat wordt er gemaakt van pallets?

De nieuwste trend voor inrichting van een huis is pallets. Het gebruik van pallethout bij de inrichting van een woning is een fraaie toevoeging in huis. Pallets worden niet meer alleen gebruikt voor het verplaatsen van grote groepen producten. Vandaag de dag zijn onderdelen of zelfs hele pallets terug te vinden in de woonkamer als: bank, bijzettafel, stoel, boekenkast of klok. In de eetkamer is pallethout terug te vinden in de eettafel en wederom de stoelen. In slaapkamer ziet men pallets terugkomen in de kapstok, het bed en het bureau.

In de tuin is deze ontwikkeling ook te zien. De plantenbakken (in vele verschillende kleuren en formaten), schuttingen en moestuintjes worden steeds vaker gemaakt van pallets. Wie erg handig is met gereedschap kan een hangmat of schommel maken van pallets.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-bed/