Groendaken kunnen gemakkelijk zelf aangelegd worden!

Groendaken kunnen gemakkelijk zelf aangelegd worden!

  • juli 23, 2020
  • 0 comments

Tegenwoordig worden er steeds meer groendaken aangelegd. Het is dan ook erg milieubewust. Het is de laatste jaren een echte trend geworden om duurzaam te leven. Vandaar dat een groendak hier dan ook perfect voor is. Veel mensen kiezen ervoor om een groendak aan te laten leggen, maar wist u dat u dit ook gemakkelijk zelf kunt? Groendaken kunt u gemakkelijk zelf in een aantal stappen!

Waarom groendaken zo voordelig zijn!
Groendaken zijn erg voordelig. Allereerst vangt een groendak erg veel water op. De kans op wateroverlast in uw huis, tuin of in het riool wordt daardoor ook een stuk kleiner. Daarbij dient een groendak als voedselbron voor vele insecten zoals vlinders en bijen. Vooral in de zomer zijn er op en rondom uw dak dan ook allerlei insecten te vinden. Daarbij werkt een groendak in de zomer ook erg verkoelend. De binnentemperatuur kan namelijk een stuk lager worden. In de winter daarentegen werkt een groendak als een soort isolatielaag. Nederland heeft steeds meer last van toenemende wateroverlast. Om die reden geven steeds meer gemeenten subsidie voor een groendak. Dit komt dan ook doordat de kans op wateroverlast in het riool kleiner is, wat natuurlijk voor de gemeente erg voordelig is. Vraag daarom zeker eens bij uw gemeente na of dit ook voor u mogelijk is. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Ook zou u kunnen overwegen om zonnepanelen te plaatsen. In combinatie met een groendak wordt het rendement van zonnepanelen met maar liefst 6% verhoogt!

Ga zelf aan de slag! 
Bent u van plan om zelf uw groendak aan te gaan leggen? Dan is het verstandig om te beginnen met een dak scan. Op deze manier weet u of uw dak geschikt is. Uw dak moet namelijk wel dit extra gewicht kunnen dragen. U zou daarom constructieberekeningen op kunnen zoeken of deze opnieuw laten maken. Daarna kunt u aan de slag met het ontwerpen van uw groendak. Wilt u graag een moestuin, of heeft u liever wat bloemen? De keuze is aan u! Vervolgens kunt u aan de slag met de kostenberekening. Afhankelijk van het soort dak en de oppervlakte kan de prijs soms verschillen. Het is dan ook erg prettig om hier een duidelijk overzicht van te hebben. U zou daarbij ook eens onderzoek kunnen doen naar cofinanciering. Vaak zijn er namelijk wel wat bedrijven of partijen te vinden die groendaken willen stimuleren en daardoor ook zijn bijdrage daaraan willen leveren, ook dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. En ten slotte kunt u aan de slag met het aanleggen van uw groendak!

Laat uw groendak aanleggen door vakspecialisten!
Weet u niet waar u moet beginnen? Laat dan uw groendak makendoor echte vakspecialisten. Zij helpen u graag om zo tot een fantastisch resultaat te komen. Zij weten dan ook precies welke stappen zij moeten zetten. Of zoekt u ook valbeveiliging voor tijdens werken op hoogte? Bij de juiste specialist wordt u op alle fronten geholpen! Ook u kunt op deze manier snel gaan genieten van een fantastisch groendak!