Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Brocante meubels kopen

Het kopen van brocante meubels voor een huis kan een van de meest interessante en meest veelzijdige manieren zijn om een huis aan te kleden. Brocante is een soort jinterieur ontwerp. De ontwerper kiest elk meubelstuk met precisie en overweegt de uitstraling met zorg. In het algemeen is het doel om items te kiezen die eruit zien alsof ze zijn gebruikt of die speicaal hiervoor zijn bewerkt. Eigenlijk is brocante bedoeld om er een oude antieke look te hebben, maar vaak zorgt het voor een zachte en romantische uitstraling van uw interieur. Dit is ook de reden waarom zoveel mensen houden van deze stijl van brocante meubels.

Gebruikte meubels
Een van de meest gewone vormen van brocante is gebruikte meubels. Dit betekent heel simpel dat er plekken op het meubelstuk zitten die versleten zijn. Een fabrikant van dit type meubels kan dit effect ook bereiken door het zelf te doen. Dit komt het meest voor bij houten meubels, maar het komt ook voor bij meubels van metaal en zelfs plastic, maar plastic heeft niet de gewenste uitstraling van een brocante interieur

Frans brocante meubels
Frans brocante meubels is nog een veelzijdige keuze optie die zorgt voor een shabby uitstraling. Franse brocante heeft een meer formele uitstraling met minder versleten onderdelen. Vergeleken met traditionele provinciale meubels heeft Franse brocante meer landelijke kenmerken. Meubels zijn meer in cottage stijl. Zowel tweedehands als nieuwe brocante meubels zorgen voor een shabby vintage uitstraling.

https://brocantemeubels.com

Gerelateerde artikelen

Wat kost een dakkapel?

Dit zijn de 3 beste speeltoestellen voor dit voorjaar

Tuinschilderijen aan stuntprijzen