Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Beveiliging van een appartementen complex

In het fictieve geval dat een inbreker een sleutel heeft, kan men het openen van de deur niet voorkomen. Waardoor het hele appartement nu in één klap vrij toegankelijk zou zijn.

Daarom zijn er voor de persoonlijke bewaking en dus de bescherming van de privacy verschillende modellen in allerlei uitvoeringen en in bijna alle prijsklassen, zodat niet alleen de wat rijkere mensen kunnen genieten van de vanzelfsprekende luxe van een professioneel beveiligde omgeving.
 
Het klassieke model van de eenvoudige deurgrendel wordt gekenmerkt door het altijd constante systeem. De te beveiligen deur heeft daarom een speciale voorziening op het punt waar de deur in de scharnieren valt, d.w.z. waar een opening opent of sluit. 

Dit apparaat is zo geconstrueerd dat het apparaat met een aangepaste trog aan de buitenste rand van de betreffende deur is bevestigd en dat het tamelijk stabiele staafvormige stuk – meestal van metaal – dat met een hefboom in de trog wordt geleid, op dezelfde hoogte, d.w.z. evenwijdig aan het apparaat, is bevestigd. Als de kleinere balk zich in de holle ruimte bevindt, is het niet mogelijk om de deur te openen, omdat de overgang tussen de deur en het deurkozijn wordt geblokkeerd door deze balk.

 

 

Deurbeveiliging met een bar

Natuurlijk moet elke verantwoordelijke eigenaar van een woning zich ervan bewust zijn dat naast het gebruikelijke slot van de deur met een sleutel, extra veiligheid absoluut noodzakelijk en bijna onvermijdelijk is.


 
Vanwege de vele zorgen die er rondom de beveiliging van het gebouw zijn ontstaan, zijn er verschillende sluitsystemen ontwikkeld, die in de toekomst de veiligheid met de belofte moeten waarborgen. Hetzelfde geldt voor anti kerntrek beslag, welke een speciale functie heeft die hem bijzonder geschikt maakt voor bijna elk type deur. In het geval van een gepantserde dwarsbalk is het echter van belang of deze nu naar binnen of naar buiten kan worden geopend. Kruisboutsloten zijn bijzonder geschikt voor naar binnen opengaande deuren.
 
Functionaliteit: De zogenaamde “dwarsvergrendeling van het deurslot” wordt bevestigd aan de deur die direct in het midden over de breedte van het slot tot aan de beslagzijde wordt vastgezet. De reden voor deze speciale installatie is dat de deur niet met geweld van buitenaf kan worden opengebroken.
 
De vergrendelingsbouten van het kruisboutslot zijn meestal links en rechts van het metselwerk van het huis verankerd en zijn ook naar buiten toe zichtbaar (extra sleutelgat) en geven de inbreker dus van tevoren het signaal dat deze deur hier niet verder kan openen omdat er een vrij hoge weerstand is.