Ace Magazine
Image default
Verbouwen

Hoe worden de dakkapellen gemonteerd?

Terwijl de dakramen schuin op het dak worden gemonteerd, kent de dakkapel een verticale variant. Het is een constructie die niet alleen bestaat uit het raam, maar ook uit de zijwanden die zich aanpassen aan het dak en een dakbedekking op maat.

Dakkapellen zijn er in verschillende maten en vormen. U kunt meerdere vensters hebben of slechts één. Door de uitbreiding van het pand is het woonoppervlak uitgebreid. Bovendien is de zolder helderder en de lucht stroomt beter door de lucht. Van buitenaf opent een dakkapel de uitstraling van het dak.

Dakkapellen kunnen echter niet op alle daken worden geplaatst. Aan te raden is een dakhelling van minimaal 35 graden. Sommige dakdekkers raden zelfs een helling aan van minimaal 40-45 graden. 

In tegenstelling tot het plaatsen van dakramen is voor de dakkapel een bouwvergunning vereist. Regelgeving variërend van gemeente tot gemeente. Kostenfactoren: de prijs van een dakkapel is hiervan afhankelijk

Wat belangrijk is om te onthouden is dat geen enkele dakkapel precies hetzelfde geplaatst kan worden. De verschillende modellen zijn bepalend voor de prijs. Maar het kostenplaatje is zo groot dat er voor elk budget werkbare oplossingen zijn. Zo kan er al een goedkope dakkapel voor een paar duizend euro worden geplaatst. Bij meer exclusieve versies kunnen de kosten snel boven de € 10.000, – komen.

De hoeveelheid geld die daadwerkelijk nodig is om te investeren, kan meestal het beste worden geschat in een gratis offerte. In principe zijn de volgende criteria van invloed op de prijs:

  • dakkapel vorm

  • maat dakramen

  • afgewerkt tegen speciale constructie

  • dakkapel

De helling van het dak veroorzaakt echter geen prijsverschillen. Slechts enkele dakkapellen kunnen in individuele gevallen voor verschillende dakhellingen worden gebruikt.

Zijn er verscheidene varianten dakkapellen?

Er zijn veel soorten dakkapellen. De goedkoopste hiervan is de dakkapel met plat dak, die heel eenvoudig gebouwd kan worden. De prijs van deze dakkapel ligt gemiddeld onder de 3000 euro. De Schleppgaube is ook een van de economische vormen. Die prijs is iets meer dan 3000 euro. Voor een driehoekige dakkapel moet 500 euro meer worden gespaard

Sattelfach- en dakkapel segment bewegen in hetzelfde prijssegment, meestal van 3500 tot 4000 euro -. Evenals de dakkapel of het trapeziumvormige dakkapel. Ruim 4000 euro kost de dakkapel.

 

Zijn er ook verschillen in de maten en de prijzen daarvan?

Ook de grootte van de dakkapel is bepalend voor de prijs. Als het niet erg breed is, kan het meestal maar één raam bevatten en kost het daarom minder. Maar als er meer ramen geplaatst moeten worden of de dakkapellen zelfs over de volle breedte van het dak worden getrokken, kost dit meer. Hoogte is ook bepalend voor de prijs. 

Daarnaast kan de eigenaar van de woning in de handel kiezen tussen verschillende constructies, die ook in prijs verschillen. Een prefab dakkapel is veel goedkoper omdat de planning, bouw, installatie en bouwvergunningen gestandaardiseerd zijn. Speciale projecten kosten veel meer, maar zijn ook persoonlijker. Ze kunnen twee of zelfs drie keer zo duur zijn.

Een dakkapel maakt de woning meer waard, en die kosten verdien je gemakkelijk weer terug bij de verkoop van je huis. Doorgaans worden woningen met dakkapellen ook eerder verkocht.

 

Gerelateerde artikelen

Voor al uw tegelwerken, reken maar op Camee bvba

De beste rolluiken aanbiedingen online

Welke materialen kan je verwerken met EPDM lijm?