Ace Magazine
Image default
Vakantie

Ga je kamperen in Oostenrijk? Regel dan een vignet Oostenrijk 2021.

Ben je van plan om in 2021 op in Oostenrijk te gaan kamperen? Dan moet je tijdens het voorbereiden van je vakantie naast een geschikte kampeerplaats ook een vignet Oostenrijk 2021 regelen. Hoe zit het precies met het regelen van een vignet Oostenrijk 2021? In onderstaande kampeerwijzer leggen we je uit waarom een vignet nodig is als je naar Oostenrijk gaat. En ook geven we je advies over hoe je een vignet voor Oostenrijk moet regelen, zodat je straks zorgeloos kunt kamperen in Oostenrijk op een prachtige locatie. En welke campings in Oostenrijk zijn absolute aanraders?

Waarom is een vignet nodig als je op kampeervakantie in Oostenrijk gaat?

Belangrijk om te weten als je wilt gaan toeren, is dat voor alle motorische voertuigen in Oostenrijk op snelwegen – Autobahnen (A) en Schnellstrassen (S) – een tolvignet vereist is. In Oostenrijk zijn er slechts enkele snelwegen, zogenoemde Sondermautstrecken, waar je geen vignet Oostenrijk 2021 nodig hebt. Op deze wegen moet ter plekke tol betaald worden. Een vignet kan op twee manieren aangeschaft worden. Je kunt kiezen voor een sticker, die in Oostenrijk bij grensovergangen en bij tankstations verkrijgbaar is, of voor het kopen van een vignet via internet (let op: deze worden pas na 18 dagen geactiveerd!), die dan aan je kenteken wordt gekoppeld. Qua tijdsduur zijn er vignetten te koop voor een periode van 10 dagen, 2 maanden of een jaar.

Kies voor de mooiste campings in Oostenrijk!

Als je met de camper naar Oostenrijk gaat, is het uiteraard belangrijk om te kiezen voor een van de mooiste Oostenrijkse campings om je camper neer te zetten om te gaan kamperen. Een van de fraaiste campings in Oostenrijk is Camping Bella Austria in Stiermarken. Deze camping, die midden tussen de bergen en bossen ligt, beschikt over een schitterend zwembad, een wellnesscentrum en heeft een leuke kinderboerderij.

Een andere topcamping is Ferienparadies Natterer See in Tirol. Hier kun je prima met je camper staan en genieten van een schitterend uitzicht over de Natterer See en de imposante bergen. Houd je ook van lekker scheuren op een mountainbike, van rafting en canyoning? Dan is dit voor jou dé perfecte plek. En zo zijn er nog tal van prachtige kampeerplekken in het mooi Oostenrijk te vinden!

Je vind nog veel meer kampeertips, reviews van campings en kampeermiddelen op de website kampeerwijzer

Gerelateerde artikelen

Hotel Zwitserland Chez Jan – Thuis in de bergen

Hotels in Twente

Een overzicht van de parkeermogelijkheden rondom luchthavens