Ace Magazine
Image default
Tuin en buitenleven

6 manieren om je huis mooi te maken met kleurrijke bloempotten

Bent u van plan om uw huis een nieuwe look te geven? Weet u niet hoe? Nou, een manier om dat te doen is door kleurrijke bloempotten toe te voegen. Rode, gele of paarse tinten kunnen uw huis er direct levendiger en mooier uit laten zien. Het toevoegen van potplanten aan uw huis zal niet alleen de esthetische waarde verhogen, maar zal ook helpen de lucht om u heen te zuiveren. Deze potten zijn ook geweldige woonaccessoires die je op elk moment kunt gebruiken – ze zijn perfect voor de zomer en brengen leven in je kleine appartement. Het beste deel is dat je geen geavanceerde vaardigheden of gereedschappen nodig hebt om deze geweldige DIY-projecten met bloempotten te maken. Je hoeft alleen maar de onderstaande instructies te volgen en je bent goed om te gaan! Laten we eens kijken naar zes manieren waarop je je huis mooi kunt maken met kleurrijke bloempotten:

Voeg wat kleur toe aan je woonkamer

De woonkamer is de plek waar gasten worden ontvangen en waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt. Als u vindt dat uw woonkamer saai is en geen leven heeft, zal het toevoegen van kleurrijke bloempotten aan het decor helpen dit te veranderen. U kunt ze gebruiken om de salontafel, vensterbank of bijzettafels te versieren. Kies potten in heldere, primaire kleuren zoals rood en geel. Dit zijn de meest voorkomende bloemen en ze staan prachtig in bijna elke omgeving.

Creëer een vensterbank tuin

Een tuin in de vensterbank is een geweldige manier om leven aan uw huis toe te voegen. Kies aantrekkelijke planten in potten, zoals kruiden en kleine bloemen zoals goudsbloemen, lavendel en nasturtiums. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar helpen ook de lucht om je heen te zuiveren. Zet ze vervolgens in een rij op een vensterbank en schik ze zo dat ze er visueel aantrekkelijk uitzien. U kunt ook een wit gordijn voor het raam hangen om het licht binnen te laten en de kamer op te fleuren. Let er bij het kiezen van de potten op dat ze diep genoeg zijn voor de wortels van de planten. Zorg er ook voor dat je potten kiest in kleuren die passen bij het thema van je woonkamer. Als u uw ramen nog meer leven wilt inblazen, kunt u wat wijnranken en vetplanten op uw vensterbank zetten. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en je hebt een mooie aanwinst voor elke kamer. Kies ook eens voor gouden bloempotten, ze geven je huis een luxe uitstraling.

Kies ook voor hangende bloempotten

Als je een boekenplank of een paar haken in je woonkamer hebt, kun je ook kiezen voor hangende bloempotten. Kies eerst kleine potjes in felle kleuren. Plaats ze vervolgens op een rij op een boekenplank en zorg ervoor dat ze er esthetisch mooi uitzien. Als u uw ramen nog meer leven wilt inblazen, kunt u proberen wat wijnranken en vetplanten op uw vensterbanken te zetten. Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en je hebt een mooie aanwinst voor elke kamer.

Gebruik ze in de badkamer

Als je een lege muur in je badkamer hebt, is dit de perfecte plek voor een mooie bloempot. Kies potten in felle kleuren en verf de muur erachter in een contrasterende kleur zoals wit. Dit zal een mooi contrast creëren en de pot laten opvallen. Je kunt ook een paar kleinere potten neerzetten op de plek naast de wastafel waar je je verzorgingsspullen bewaart.

Probeer eens verticaal te tuinieren met potten

Een van de beste manieren om leven aan uw huis toe te voegen is door verticaal te tuinieren met potten. Dit is een geweldige manier om je muren te versieren en tegelijkertijd een plek te bieden voor je planten om te groeien. Verticaal tuinieren is heel gebruikelijk en kan in bijna elke omgeving worden toegepast – in je woonkamer, slaapkamer, of zelfs buiten. Er zijn vele manieren waarop je kunt gaan over verticaal tuinieren. Je kunt natuurlijke materialen zoals touw of bindtouw gebruiken om een hangende pot te maken. Je kunt ook een aan de muur bevestigde plantenbak gebruiken, zoals een kurkplaat of een oude ladder. Je kunt ook decoratieve potten kiezen die een gat in de bodem hebben en gebruikt kunnen worden als wandhangers. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop u uw huis mooi kunt maken met kleurrijke bloempotten. Of u nu een tuin in de vensterbank wilt maken of verticaal wilt tuinieren, deze potten brengen leven in elke kamer.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/18/tuinmeubelen

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de eigenschappen van de Douglas Spar?

Houdt bloemen lang goed door een koelcel

Aangebouwde serre