Ace Magazine
Image default
Particuliere dienstverlening

De kracht van bloemen

Bloemen met Emotionele Gezondheid

In de wereld waarin we vandaag de dag leven, is het veilig om aan te nemen dat we te maken hebben met stress, onzekerheid en uitdagingen als nooit tevoren. De COVID-19 heeft de opdracht gegeven om in het hele land veel meer thuis te blijven en de afgelopen maanden zijn we gedwongen om een nieuwe norm te creëren. Veel werknemers zijn overgestapt op thuiswerk, terwijl anderen die optie niet hebben. 

Volgens alle richtlijnen voor sociale afstandelijkheid blijft Flowers.nl bloemen bezorgen. We maken contactloze leveringen en bieden een afhaalservice via onze verkoopkanalen aan. Nu meer dan ooit hebben mensen iets vrolijks, iets positiefs, iets bemoedigends nodig. Zoiets simpels als een bloemstuk heeft de kracht om deze dingen aan te bieden.

We voelen ons zo gelukkig om te werken in een industrie waarin de producten en diensten die we leveren geluk brengen aan anderen. We zien uit de eerste hand de glimlach op het gezicht van de ontvanger als we een bloemstuk afleveren. Nu hebben we studies om te ondersteunen wat we al die tijd al wisten. Rutgers University heeft onlangs een 10 maanden durende gedragsstudie uitgevoerd die het verband tussen bloemen en levenstevredenheid onderzocht. Hun bevindingen tonen aan dat bloemen een natuurlijke moderator zijn van stemmingen en een sterk positief effect hebben op de emotionele gezondheid.

Volgens de onderzoekers van Rutgers biedt de aanwezigheid van bloemen de volgende voordelen:

  • Bloemen hebben een directe invloed op het geluk. Alle deelnemers aan het onderzoek, in elke leeftijdsgroep, uiten opwinding bij het ontvangen van bloemen. De reacties waren onder andere verrassing, oprecht geluk en dankbaarheid.
  • Bloemen hebben een langdurig positief effect op de gemoedstoestand.  Deelnemers aan het onderzoek meldden dat ze zich minder depressief, angstig en onrustig voelden na het ontvangen van bloemen. Ze toonden ook een groter gevoel van levenstevredenheid.
  • Bloemen creëren intieme banden. Het geven en ontvangen van bloemen creëert een positief contact tussen familie en vrienden.

In het onderzoek van de Rutgers ontvingen de proefpersonen leveringen van bloemen en andere geschenken, zoals fruit en kaarsen. Hoewel de meeste leveringen positief werden ontvangen, was de respons op bloemen het grootst. Uit hun onderzoek bleek dat de positieve gevoelens twee tot drie dagen aan hielden.

Een van de experimenten bestond uit het meten van de reacties van zowel mannen als vrouwen die een bloem ontvangen in een openbare lift. Het meest voorkomende sociale gedrag in een lift is om zoveel mogelijk afstand tot de andere bewoners te houden. Toen de proefpersoon echter een enkele bloem aan elk van de bewoners aanbood, veranderde hun gedrag. Ze gingen dichter bij de persoon en bij elkaar staan. Het experiment werd herhaald met promotionele pennen als stimuli, maar de pennen kregen niet dezelfde reactie. Men kan concluderen dat er iets is aan het ontvangen van bloemen dat de mensen dichter bij elkaar brengt.

Kleur kenmerken

Daarnaast speelt kleur een grote rol in de emotie die wordt overgebracht bij het verzenden van bloemen. Volgens  onderzoek is onze reactie op kleur intens emotioneel en kunnen bloemen een katalysator zijn voor gevoelens die meer stimuleren dan alleen onze zintuigen van het zicht en de geur.

De traditie schrijft voor dat bepaalde bloemen en kleuren worden geassocieerd met specifieke gelegenheden. Echter, in termen van emotionele gezondheid, kleurkeuzes hebben verschillende betekenissen. 

Rood, traditioneel geassocieerd met liefde en romantiek, heeft een positief effect op het immuunsysteem. Overweeg het sturen van rode bloemen naar iemand die onlangs is geopereerd of ziek is. Rood is ook een stimulerende kleur voor mensen die lijden aan vermoeidheid of uitputting.

Violet heeft een kalmerend effect op de geest en de zenuwen. Het is verheffend en stimuleert de creativiteit.

Geel, psychologisch is dit de gelukkigste kleur in het spectrum. Het symboliseert de zon, en roept gelukkige en stralende gevoelens op. Het is een vriendelijke kleur die de communicatie bevordert. Geel stimuleert ook het geheugen en het zenuwstelsel.

Oranje brengt optimisme over en stimuleert de socialisatie. Het wordt ook geassocieerd met vastberadenheid en succes.

Blauw wordt meestal de favoriete kleur genoemd. Net zoals de blauwe hemel en de blauwe oceaan als constanten in onze wereld worden beschouwd, wordt blauw gezien als betrouwbaar. Blauw roept gevoelens op die koel en kalm zijn.

Als de meest voorkomende kleur aanwezig in de natuurlijke wereld, creëert groen een gevoel van rust. Het geeft een gevoel van frisheid en vernieuwing. Groen staat ook voor welvaart en vooruitgang.

Roze wordt geassocieerd met vreugde. Helder roze is vergelijkbaar met rood, stimuleert energie, verhoogt de bloeddruk, hartslag en ademhaling. Zachte roze tinten geven een gevoel van zoetheid en romantiek.

Wit symboliseert openheid. Witte bloei wordt meestal geassocieerd met zuiverheid, eerlijkheid en perfectie.

Kent u iemand die vandaag de dag een opkikker zou kunnen gebruiken? Of misschien kunt u zelf wel een emotionele stimulans gebruiken. Maak gebruik van de kracht van bloemen om uw emotionele gezondheid te verbeteren, of die van iemand van wie u houdt. Bel ons of bezoek onze website, om het perfecte arrangement te kiezen.

https://www.flowers.nl

Gerelateerde artikelen

Verhuisdozen huren

Motorrijschool Den Haag en Rotterdam (rijlessen)

Het leven is leuker met je rijbewijs op zak