Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Tips om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens het regenseizoen

Tips om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens het regenseizoen

De weersomstandigheden zijn niet voor alle mensen gunstig, vooral niet voor degenen met medische aandoeningen die ertoe kunnen leiden dat ze ziek worden als ze nat zijn. Let op de volgende dingen als je wilt voorkomen dat je ziek wordt tijdens het regenseizoen. Een van de beste manieren om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens het regenseizoen is om altijd je maium regenjas dames bij je te hebben.

Voorkom dat je doorweekt raakt

De gemakkelijkste manier om te voorkomen dat je ziek wordt, is door jezelf droog te houden, dus raak niet doorweekt en blijf binnen als het hard regent. Draag een gevoerde regenjas, muts, sjaal en handschoenen als je naar buiten moet. Als je geen waterdichte schoenen of sokken hebt, draag dan iets warms aan je voeten, zoals pantoffels of laarzen die je voeten droog kunnen houden.

Draag een regenjas

Een regenjas rains dames is een onmisbaar kledingstuk in het regenseizoen, maar het is ook een van de moeilijkste items om te dragen. Als je langer dan 30 minuten buiten bent, is het belangrijk dat je je hele lichaam droog houdt en bedekt met een beschermende laag. Regenjassen doen precies dat. Ze houden de regen buiten en houden je lichaam warm en droog in de jas zelf.

Bescherm jezelf tegen muggen

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je ziek wordt, is jezelf beschermen tegen muggen. Muggen zijn drager van vele ziekten, waaronder Zika, malaria, knokkelkoorts en het West-Nijlvirus. Sommige van deze ziekten kunnen dodelijk zijn. Gebruik een insectenwerend middel dat DEET of picaridine bevat op de onbedekte huid en op kleding die die delen van je lichaam bedekt. Volg altijd zorgvuldig de instructies op het productetiket wanneer je een bestrijdingsmiddel gebruikt.

Denk aan voedselveiligheid

Voedselveiligheid is het hele jaar door belangrijk, maar tijdens het regenseizoen is het essentieel om voedsel veilig te houden. Door voedsel overgedragen ziekten kunnen een probleem zijn als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen bij het bereiden en bewaren van voedsel. Was je handen met zeep en warm water voordat je voedsel aanraakt of eet. Houd voedsel op de juiste temperatuur door een thermometer te gebruiken om te controleren. Veroorzaak geen kruisbesmetting tussen rauw vlees en groenten door al het vlees te koken totdat ze goed gaar zijn. Bij het koken van rundergehaktpasteitjes of worstlinks, let er op dat er geen roze meer in zit.

Was regelmatig je handen

De beste manier om te voorkomen dat je ziek wordt, is door regelmatig je handen te wassen. Dit betekent niet alleen wanneer je naar het toilet gaat, maar ook voor het eten en na het aanraken van vuile dingen. Je kunt water en zeep of handdesinfecterend middel gebruiken als je geen toegang heeft tot een gootsteen. Was minimaal 20 seconden, ook onder de nagels. Vergeet niet om ook je gezicht, nek en oren te wassen. Zorg er ook voor dat je altijd je handen wast na gebruik van de badkamer.

Kleed je in lagen

Draag altijd een paar lagen kleding, ook als het buiten niet koud is. Zo blijf je de hele dag warm en droog, zelfs als de temperatuur van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat drastisch verandert. Plan vooruit voor weersveranderingen. Als je weet dat het morgen regenachtig wordt, kun je dienovereenkomstig plannen door een regenjas te dragen en een paraplu mee te nemen, waar je ook heen gaat.