Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Houten klompen van Hollands Klompenhuis

De Nederlandse houten klompen zijn wereldwijd beroemd. Het eerste waar buitenlanders het vaak over hebben wanneer zij het over Nederland hebben: houten klompen. Er zijn zelfs buitenlanders die denken dat heel Nederland nog steeds op houten klompen rondloopt. De praktijk is echter anders. Vrijwel niemand loopt tegenwoordig meer op klompen. Hooguit is op het platteland nog een boer op klompen te zien en voor nostalgische evenementen, waarbij mensen in klederdracht ook klompen dragen. Hoewel niet groot, kent Nederland toch nog wel een klompenindustrie, vooral voor de toeristenindustrie. Zo ook bij Hollands Klompenhuis, één van de weinige locaties, waarbij u online heel gemakkelijk nog houten klompen tegen een prima prijs kunt aanschaffen. 

Oorspronkelijk gebruik van houten klompen in Nederland 

De gebruikelijk houtsoorten die normaliter voor houten klompen gebruikt worden is populierenhout en wilgenhout. Klompen gaven in het verleden warme voeten, het was veilig in gebruik en erg duurzaam, want klompen gingen jarenlang mee. De typische traditionele houten klompen werden geel gelakt, met vaak lokale versieringen en in combinatie met klederdrachten. Er waren klompen voor door de weeks en klompen die men droeg als men zondags naar de kerk ging. Schoenen hebben de houten klompen tegenwoordig volledig verdrongen, maar worden nog wel geproduceerd voor de toeristenbranche en de enkeling die in Nederland toch nog op houten klompen wil lopen. 

Houten klompen kopen bij Hollands Klompenhuis 

Wilt u ook klompen aanschaffen, dan kunt u in onze webshop prima terecht. Of u nu de klompen gaat dragen, ze als versiersel of souvenir aanschaft of als cadeau wilt weggeven, er is bij ons volop keuze in verschillende soorten klompen. U koopt bij ons houten klompen tegen zeer voordelige prijzen en onze houten klompen zijn in vrijwel elke denkbare maat verkrijgbaar. Besteld u onze houten klompen voor 16:00 uur, dan zullen wij uw bestelling nog dezelfde dag verzenden, zodat u vaak al de volgende dag uw bestelling in huis hebt. Besteld u vanaf € 50,- euro in onze webshop, dan wordt uw bestelling ook nog eens gratis verzonden. 

Verschillende soorten houten klompen 

Wilt u met uw houten klompen de Nederlandse cultuur promoten dan heeft een grote keuze uit echte Hollandse klompen. We hebben bijvoorbeeld de traditionele gele houten klompen, maar ook klompen met bedrukking van traditionele Hollandse taferelen, zoals molentjes of witte klompen met Delftsblauw. Voor Koningsdag of voetbal zijn er dan weer de leuke oranje klompen. Wilt u schattige klompjes cadeau geven voor een geboorte, laat dan op de geboorteklompjes de naam en geboortedatum van het kind branden. 

Het is ook mogelijk dat u bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf op klompen wilt afdrukken als relatiegeschenk. In dat geval stuurt u een afbeelding van uw logo naar ons toe en wij zullen de klompen met uw logo bedrukken. De mogelijkheden zijn onbeperkt. In ieder geval weet u zeker dat u met de klompen van het Hollands Klompenhuis een echt traditioneel Hollands cadeau heeft.

https://www.hollandsklompenhuis.nl/houten-klompen