Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Hoe weet ik welke cupmaat ik heb?

Hoe weet ik welke cupmaat ik heb?

Hoe weet je welke cupmaat je hebt? De cupmaat vertelt ons iets over de grote van onze borsten. Met deze maat kun jij vervolgens een schikt bh komen, die ervoor zorgt dat je borsten gedurende de dag ondersteunt worden. Echter is niet alleen de cupmaat van belang, maar ook de omvang van de bovenkant van je lichaam. Wanneer je deze beide afmetingen hebt, kun je gericht op zoek naar het juiste formaat bh. Wist jij, dat je relatief eenvoudig zelf je cupmaat kunt opmeten? Het enige wat je nodig hebt, is een meetlint. Wil jij weten hoe, lees dan verder!

Omvang

Je hebt online een prachtige balconette bh gezien, maar je weet niet goed welke maat je nu daadwerkelijk hebt. Je kunt de risico nemen om dezelfde maat te kiezen als je andere bh’s, maar je zult zien, dat wanneer jij hem dan binnen krijgt je bh niet helemaal zit zoals je vooraf had gehoopt. Door jezelf vooraf op te meten, weet je exact welke maat voor jouw geschikt is. De eerste stap is het meten van de omvang van onze taille. Dit doe je net onder de borsten, zodat je een goed beeld hebt van wat de omvang van het geheel nu eigenlijk is. Deze omvang noteer je, want deze heb je in een later stadium nodig om je uiteindelijke cupmaat te bepalen.

Cupmaat

Nadat je de omvang van je taille vlak onder je borsten hebt gemeten, is het tijd om de cupmaat te bepalen. Dit doe je door hetzelfde te doen als bij de eerste stap, maar dan over de borsten heen. Op deze manier weet je exact wat de grote van je borsten is ten opzichte van je lichaam. Dit doe je ongeveer ter hoogte van de tepels. Dit is doorgaans het verst uitstekende gedeelte en geeft je op deze manier een zo accuraat mogelijk antwoord. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het lint niet te strak houdt, want een strakke bh is natuurlijk niet fijn, mits het een push up sport bh betreft, want deze mogen gerust iets strakker zitten.

Maat

nu je zowel de omvang als de cupmaat hebt opgemeten, kun je kijken welke cupmaat je nu uiteindelijk nodig hebt. In de winkel vind je vaak verschillende tabellen, waarop jij exact kunt aflezen welke maat je nodig hebt. Let uiteraard wel op, dat wanneer je kiest voor een zwangerschapsbh, je de cupmaat vlak voordat je overgaat tot de aankoop hiervan nogmaals opmeet. Tijdens de zwangerschap kunnen de borsten namelijk groeien, waar een eerder opgemeten resultaat wel helemaal niet meer kan kloppen ten opzichte van de huidige situatie.