Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Hoe kun je je beter kleden als man

Kleren maken de man niet. Maar ze helpen wel. Verbetering van kleding verhoogt uw zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat u er beter uitziet en zich beter voelt. Hier volgen 3 regels, samen met Nate’s persoonlijke verhaal over het upgraden van zijn kledingkast.

3 STIJLREGELS OM TE VOLGEN

Door je beter te kleden, zie je er beter uit en voel je je beter. Maar waar begin je?

1. Vindt iemand die een goede stijl heeft

We hebben allemaal die mannen waar we naar kijken en zeggen:” Die ziet er altijd cool uit. “Het hebben van een mentor om te observeren en te kopiëren is een eenvoudige manier om je meer zelfverzekerd over je stijl te voelen.”

Vervolgens ga je door je kast om kledingstukken uit te zoeken die bij elkaar passen. Andere kleding kun je verkopen of doneren wanneer het niet past binnen je nieuwe stijl. Een goede neutrale merk voor casual wear is SuperDry. Hier kun je beginnen om inspiratie te vinden voor looks die bij jou passen.

2. Ontdek de ‘slim-fit’

Het dragen van kleding die beter past, kan een dramatisch verschil maken in hoe je eruit ziet.Een andere manier om dit te zeggen: de meeste mannen dragen kleding die veel te groot is.

Hetzelfde geldt voor broeken. Vaak nemen mannen een broek die ze niet kunnen dragen zonder riem. Dan is de boek simpelweg te groot. Nog één ding: “slim” is anders dan “mager.” Niemand zegt dat je strakke kleding moet dragen waar je nauwelijks in kunt bewegen. De sleutel is om iets te krijgen dat goed bij je lichaam past en comfortabel is.

3. Plan de perfecte garderobe voor jouw levensstijl

Begin met een investering in kwaliteit kleding die je het vaakst zult dragen. Je garderobe hangt af van je levensstijl en wat je elke dag doet.

Waar woon je? Waar werk je? Heeft je behoefte aan een rotatie van pakken of kunt u wegkomen met meer vrijetijdskleding? Wil je je iets meer aankleden dan de gemiddelde man? Of wil je alleen t-shirts en jeans dragen? Er is geen verkeerd antwoord.

Maar nadat je die beslissing hebt genomen, is de sleutel om kleding te kopen die je kunt gebruiken in verschillende setjes. Deze kleding zal het grootste deel van je garderobe uitmaken. De kleding die je kunt mixen en matchen met alles.

Voor sommigen is dat een navy-pak, een antracietkleurig pak en een andere ‘business casual’ look. Ook voor schoenen geldt dat het een investering is. Timberland schoenen gaan bijvoorbeeld lang mee, maar de prijzen kunnen soms hoog oplopen. Nu hoef je alleen nog maar jouw garderobe samen te stellen.