Ace Magazine
Image default
Huishoudelijk

De elektrische boiler V2 met energie label A

Het nieuwe leven van de elektrische boiler.

Voorheen stond de elektrische boiler bekend om zijn onvriendelijk energie verbruik. Hij zou veel energie verslinden en zeer mileuonvriendelijk zijn. Dit is verleden tijd! De nieuwe generatie elektrische boilers voldoet aan de allernieuwste normen van deze tijd. Het zijn beslist geen energie verslinders meer maar juist een goed alternatief op de traditionele apparaten die momenteel het water in uw huis verwarmen.

Juist nu wanneer we dagelijks lezen dat er minder gas verbruikt moet worden wordt er veel gekeken naar alternatieven en komt men eigenlijk meteen terecht bij de elektrische boiler. Niet voor niets dus. Want deze hebben tegenwoordig ook al hoge energie labels. Zo is de Wesen ECO en DAT Aparici in 30 liter voorzien van een energie label A wat voor een boiler erg goed is.

Dit is mogelijk geworden omdat de producent gebruik kan maken van de alernieuwste soorten Pur schuim wat resulteerd in een langer warm blijven van het water in de vaten. Daarnaast zijn deze boilers uitgevoerd met dubbele vaten met ieder een eigen verwarmingslement die bestuurt word door een ingenieuze smart controller. Deze regelt wanneer er wel of niet een verwarmingselement moet gaan verwarmen. Om deze wijze is er een aanzienlijke energie besparing mogelijk. De smart controller is tevens zelflerend. Hij meet gedurende een periode uw water verbuik en kan met behulp van een speciaal hiervoor gemaakt algoritme bepalen wanneer hij wel of niet het water moet gaan verwarmen. Als u iedere dag om exact 17 uur thuis komt is het imers niet nodig het water de gehele dag warm tehouden. De boiler kan dit nu zelf regelen.

Niet alleen de kleine boilers zijn een stuk energie zuiniger maar ook de grotere boilers met een inhoudt van bijvoorbeeld 200, 300, 400 of 500 liter. Deze hebben allemaal een energielabel B waar voorheen een D of E heel normaal was.

Wilt u meer weten over de energie zuinige elektrische boilers. Kijk eens op de website van ElektrischeBoiler.EU. Daar kunnen ze u er alles over vertellen.

 

 

https://elektrischeboiler.eu/