Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Gids voor de juiste accessoires bij galajurken

Glamour en stijl, daar draait het allemaal om op een gala. Dat maakt dat de accessoires bij de galajurk minstens even belangrijk zijn dan de jurk zelf. Accessoires zullen een galajurk maken of kraken. De juiste handtassen en sieraden kunnen een eerder saaie galajurk helemaal opwaarderen. Fout gekozen accessoires zullen een oorspronkelijk elegante jurk doen verbleken. Het is niet altijd gemakkelijk. Hoeveel Hollywoodsterren verschijnen er niet in magazines, net omwille van hun afzichtelijke kledingkeuze op een gala? Lees dus even deze tips, dan ben jij zeker de ster van het galabal.

Stop je lippenstift in een clutch

Een clutch is een klein tasje waarin je bijvoorbeeld een lippenstift kan bewaren. Het is een typisch accessoire bij een galajurk. Een clutch draag je stijlvol in je hand. Het is misschien niet altijd praktisch als je veel wil meenemen maar een handtas of rugzak is echt ‘not done’. Kies gerust een opvallend exemplaar in een felle kleur of bedekt met glitters. Zorg dat de clutch matcht met je schoenen.

Zoek het perfecte schoeisel

Dit is misschien wel de makkelijkste keuze van je hele outfit. Onder een galajurk zijn schoenen met hoge hakken het mooist. Je benen lijken langer en slanker en je houding is eleganter. Hoe hoger, hoe beter dus. Koop ze lang genoeg op voorhand zodat je ze thuis kan inlopen en investeer in een paar inlegzooltjes om blaren en pijnlijke voeten te voorkomen. Wil je niet op hoge hakken lopen, kies dan uit het assortiment galajurken lang waaronder je platte ballerina’s makkelijk kan verstoppen.

De sieraden maken het af

Kies met zorg welke halskettingen, oorbellen, ringen en armbanden je zal dragen op een gala. Ga voor één opvallend stuk. Combineer bijvoorbeeld geen opvallend lange oorbellen met een halsketting. Een halsketting is dan zelfs helemaal niet nodig. Wil je de aandacht net vestigen op de halsketting kies dan het model dat het beste past bij je galajurk. Lange kettingen zijn het mooist bij galajurken met een hoog colletje, op jurken met een haltertop en een off-sholdertop. Een V-hals vraagt om een ketting met gemiddelde lengte en bij een strapless jurk draag je een rond juweel aan de nek. Korte kralenkettingen zijn een aanrader bij jurken met een ronde hals.

Voor de durvers: met een tiara of luxe diadeem trek je al de blikken naar je toe.

Geen jas, wel een stola

Een dikke winterjas hoort niet op een galajurk. Wat doe je dan als het buiten vriest of als de zaal niet goed verwarmd is? Het is echt niet nodig om de koude dan maar te ondergaan. Er bestaan galajurken met lange mouwen maar hou je daar niet van, dan zijn er genoeg accessoires die je lekker warm houden. Draag bijvoorbeeld een stijlvolle stola. Dat is een mouwloze omslagdoek die je kan draperen over je schouders of bovenarmen. Je vindt ze in alle kleuren en stoffen, zelfs in bont. Een bolero dient eveneens om je warm te houden. De bolero is een kort jasje met mouwen dat de schouders, armen en buste bedekt.

Lange handschoenen zijn heel stijlvol op een gala en vermijden dat je de hele avond in je handen zit te wrijven op een koude locatie. De etiquette schrijft voor dat dames die handschoenen dragen, worden geacht dat de hele avond te doen. Alleen tijdens het diner mogen ze even uit. Armbanden draag je boven de handschoenen, ringen eronder.

Ingetogen en klassiek

De sfeer van een gala is ingetogen en klassiek. Zo zijn ook de kleuren van de galajurken. Met een zwarte jurk kan je niets misdoen, zwart is altijd chic. Pastelkleuren zijn dan weer minder geschikt wegens niet feestelijk genoeg. Hoewel de kleuren ingetogen zijn, mogen de materialen wel over de top zijn: glitter, kant of transparante stoffen. Het kan allemaal op een gala maar wees wel selectief. Het is of het één, of het ander.

Heb je schade opgelopen aan je jurk en wil je dit zelf kunnen repareren? Kijk dan eens bij Cursus kleding naaien en leer deze zeer handige vaardigheid.

https://www.jjshouse.com/nl/Galajurken-c18