Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

De beste ruitermerken voor verschillende essentiële items

Bij het samenstellen van je ruiteroutfit heb je een aantal belangrijke keuzes te maken. De cap die je draagt bijvoorbeeld. En dan hebben we het nog niet eens over de uitrusting voor je paard zelf. Je hebt oneindig veel keuze uit dekjes, bandages en hoofdstellen. In dit artikel een aantal van de meest prestigieuze merken voor ieder van deze essentiële items.

Een veilige en stijlvolle rijhelm kiezen

Bij het kiezen van een goede, elegante en veilige rijhelm zijn er twee merken die eruit springen. KEP Italia is al jaren populair en ook de caps van Samshield doen het erg goed. Dus waar kies je voor? Zowel een KEP Italia als een Samshield cap is gemaakt van hoogwaardige composiet materialen en is daardoor licht van gewicht en lucht goed door waardoor je niet onder je cap gaat zweten. Het komt vooral neer op wat je zelf mooier vindt. KEP Italia designs hebben vaak wat meer flair waardoor ruiters ze vaker dragen tijdens wedstrijden en demonstraties. Samshield caps worden vaker gedragen tijdens trainingen, hoewel het een het ander natuurlijk niet uitsluit.

De beste merken voor comfortabele items voor je paard

Waar je cap misschien wel het belangrijkste item is van je ruiteroutfit, zijn goede dekjes en bandages essentieel voor het comfort van je paard tijdens het rijden. Een dekje moet dik genoeg zijn zodat het paard geen last heeft van de zadelboog maar moet ook niet zo dik zijn dat het zadel kan gaan schuiven. Daarnaast moet het materiaal goed ademen zodat het paard niet onnodig gaat zweten onder het zadel.

Een dekje van Eskadron voldoet aan al deze eisen en bovendien zijn de dekjes ook nog eens verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren die mooi aansluiten bij je outfit. Ook PS of Sweden heeft een mooi assortiment aan dekjes, bandages en hoofdstellen, die je bovendien ook kunt combineren met de polo’s en jasjes van het merk.