Ace Magazine
Image default
Mode en Kleding

Bruiloft organiseren: checklist voor de laatste maand voor de bruiloft

In de laatste maand voor de bruiloft zijn de meeste voorbereidingen al getroffen. Toch zijn er nog een paar belangrijke punten om aan te denken. Welke dit zijn, lees je in deze blog.

Draaiboek samenstellen

Om de bruiloft op rolletjes te laten verlopen is het handig om van te voren een draaiboek samen te stellen. Hierin beschrijf je alle onderdelen van de bruiloft. Dit kan handig zijn voor je zelf, maar ook voor de mensen die helpen tijdens de bruiloft. Een draaiboek kan onduidelijkheden wegnemen en kan ervoor zorgen dat je zorgeloos van je bruiloft kunt genieten.

Trouwkleding ophalen

Vergeet niet om op tijd trouwkleding op te halen. Je wilt natuurlijk je trouwjurk, trouwpak, trouwschoenen en eventuele accessoires op tijd binnen hebben om te kijken of alles goed past en matcht.

Proefmake-up en -kapsel

Als je het belangrijk vindt dat je make-up en haar goed zitten op je grote dag en je hier iemand voor geregeld hebt, kan het verstandig zijn om van te voren af te spreken en een proefsessie te doen. Tijdens deze sessie kun je zien of jullie ideeën goed op elkaar afgestemd zijn en alles naar wens is. Op die manier kom je niet voor ongewenste verassingen te staan op de dag van de bruiloft zelf.

Trouwschoenen inlopen

Om zonder blaren je bruiloft door te komen is het verstandig om zo’n twee weken van te voren te beginnen met het inlopen van je trouwschoenen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de eerste dagen zo’n tien minuten op de schoenen te lopen en dit vervolgens op te bouwen. Je kunt ze in en om het huis dragen of bijvoorbeeld naar je werk als je beroep hiervoor geschikt is. Verder kun je, om blaren te voorkomen, deodorant in je schoenen spuiten. Dit klinkt misschien gek, maar aangezien zweetvoeten voor wrijving zorgen, kan deodorant blaarvorming voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om tijdens het uitkiezen van trouwschoenen te gaan voor schoenen die goed aansluiten aan je voeten. Dit is veel comfortabeler dan niet goed aansluitende schoenen en het kan ook blaarvorming voorkomen.

Een tafelindeling maken

Als je gaat dineren op je bruiloft kan het in sommige gevallen handig zijn om voorafgaand aan de bruiloft een tafelindeling te maken. Heb je een gezelschap dat elkaar goed kent en denk je dat de tafelindeling natuurlijk kan verlopen? Dan is een tafelindeling maken misschien niet nodig. Heb je een familie waarin er wat spanningen spelen? Dan voelt het misschien wel prettig als de tafelindeling van te voren is gemaakt. Dit is natuurlijk een persoonlijke kwestie.

Een noodtas maken

Tijdens een bruiloft kan er van alles gebeuren. Het kan daarom handig zijn om een emergency kit bij je te hebben. Hierin kun je bijvoorbeeld veiligheidsspelden doen, mocht er iets gebeuren met iemands kleding. Denk verder aan schuifspeldjes, vochtige doekjes, haarlak, blarenpleisters en een schaar.

Geloften

Zodra je met je partner afgesproken hebt geloften te doen tijdens de ceremonie of je je partner hiermee wil verassen, kun je deze een paar weken of dagen van te voren voorbereiden. Misschien zitten de geloften al goed in je hoofd of misschien moet je het echt uitschrijven en wil je het oefenen om het soepel te kunnen vertellen tijdens de bruiloft. Vooral in het laatste geval is het fijn om hier op tijd mee te beginnen. Iets als een gelofte schrijven is immers misschien niet iets wat je wil overhaasten.

Repeteren

Sommige mensen vinden het prettig om hun bruiloft te repeteren. Vooral als er bijvoorbeeld kinderen bij de ceremonie betrokken zijn, kan het handig zijn om dit even met hen te oefenen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je alles liever wat spontaner laat verlopen en wel ziet hoe het gaat op de dag zelf. In dat geval is repeteren overbodig.

 

Gerelateerde artikelen

Dameskleding C&A

Grote maten heren

The Ideal of Sweden