Ace Magazine
Image default
Meubels

Do’s and don’ts bij het kopen van online meubels

Wat moet je wel en niet doen als je online op zoek gaat naar het zoeken van leuke nieuwe meubels? Lees het in deze inspirerende blogpost. En leer wat je het beste wel kunt doen bij het kopen van online meubels.

Do’s (wel doen)

Vergelijken van meubels

Iets wat je gemakkelijk online kunt doen en zeker moet doen is meubels met elkaar vergelijken die je interessant vindt. Maak gebruik van de kracht van het internet. Via het internet kun je jezelf een stuk beter informeren dan je alleen offline zou kunnen. Er zijn ook websites die zich richten op het vergelijken van meubels. Dit vormt een goed startpunt bij je zoektocht naar nieuwe meubels. 

Samen met partner en/of kinderen uitzoeken

Zorg ervoor dat iedereen die binnen het huishouden van de meubels gebruik gaat maken, is betrokken. Als je samenleeft met je partner, wil hij of zij ook graag een zegje doen. Vaak is het ook relevant om naar de mening van je kind(eren) te vragen. Misschien hebben ze wel een goede opmerking waardoor jullie toch voor iets anders kunnen besluiten. Bij meubilair die voor de kinderen bedoeld is, zoals een kinderbed, is het aan te raden dat je kinderen een belangrijke stem hebben in het aankoopproces. Echter ben je als ouder natuurlijk nog steeds degene die de aankoopbeslissing maakt.

Budget bepalen en hieraan vasthouden

Wanneer je iets heel moois ziet en dit eigenlijk wil hebben, maar niet kan betalen is het verleidelijk om toch te kopen. Maar verstandig is het in dat geval niet. Meubels zijn niet goedkoop. Bepaal je budget en houd je hier ook aan vast.

Betrouwbaarheid bedrijf controleren

Voordat je een online meubel koopt, is het zeer raadzaam om de reviews en betrouwbaarheid van het bedrijf waar je wil gaan kopen te bekijken. Er zijn oplichters in de meubelbranche actief. Die heb je vaak gauw gevonden wanneer je hier naar zoekt. En bespaart je een hoop ellende. Daarnaast geven de reviews aan wat je kunt verwachten. Een goede, nette levering of slechte service en problemen met de levering van de meubels? Bekijk daarom altijd de reviews van een online meubelwinkel voordat je een aankoop doet.Dont’s (niet doen)

Niet nadenken of het meubel past binnen je huidige interieur

Het is van belang dat je uiteindelijk meubels koopt die passen binnen de stijl en kleurstelling van je huidige interieur. Een knalrode leren bank met een appeltjesgroene muur combineert niet geweldig en geeft geen rust aan de woonkamer. Denk er daarom over na of de kleuren en stijl van het meubelstuk zouden passen bij de rest van de kamer.

Alle meubels van dezelfde meubellijn kopen

Je ziet soms dat mensen uit gemak een hele complete kamer kopen uit dezelfde lijn. Waar dit op papier erg mooi lijkt en er netjes uitziet, voelt dit in praktijk gekunsteld en koud aan. Natuurlijk kun je enkele meubelstukken uitkiezen binnen één lijn, zoals een kast en tv meubel bijvoorbeeld, maar ook dezelfde salontafel en eetstoelen erbij kopen zorgt voor een saai, inspiratieloos en koud interieur. Het leeft daardoor niet en komt dan klinisch over.

Niet opmeten van maten

Een ander punt wat je absoluut niet moet vergeten is de maten van de kamer die je wilt inrichten opmeten. Het opmeten van de maten is ontzettend belangrijk om te komen tot een inrichting. Want meubels kopen die niet passen. Dat kost je gewoon een smak met geld. Op Marktplaats krijg je nooit de volle prijs voor die bank die niet paste in de woonkamer.

Woonboulevard of de showroom overslaan

Een andere valkuil van online meubels kopen, is dat je een risico loopt om een meubel te kopen zonder dat je deze daadwerkelijk hebt gezien, gevoeld en ervaren. Een meubel bekijken en uitproberen geeft je vaak een andere blik over een meubel. Een tafel kan er op de foto veel kwalitatiever uitzien dan in het echt. Een bank kan niet zitten zoals je had verwacht volgens de tekstuele beschrijving. En qua kleur kan dat mooie online tv meubel er in het echt opeens toch wel erg flets uitzien. Bij dure meubelstukken of meubels waarover je twijfel hebt, is het daarom een ontzettende aanrader om de woonboulevard op te gaan of af te reizen naar de showroom van de online webwinkel.