Ace Magazine
Image default
Marketing

Videomarketing inzetten voor jouw branding doe je zo

Als je op het internet zoekt naar online marketing trends is er één ding die je steeds terugleest; video marketing wint terrein. Zeker op Social Media wordt video steeds belangrijker, maar ook het aantal videoadvertenties op Youtube is enorm toegenomen. Toch wordt videomarketing nog vaak vergeten bij het opstellen van een cross-mediale online marketing campagne. Zonde, als je het ons vraagt. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe je videomarketing in kunt zetten voor jouw branding. Lees nu verder en ontdek!

Waarom is video marketing goed voor je branding?

Branding is een verzamelnaam voor alles rondom je doelgroep bekend maken met je merk of bedrijf. Je kunt hier actief invloed op uitoefenen door brand management (vanaf nu branding genoemd) toe te passen. Branding vergt een andere strategie dan een conversiegericht marketingdoel. Zo is bij branding eenheid van je communicatie uitingen en huisstijl essentieel. Met video kun je veel contactmomenten met je doelgroep realiseren. Het fijne van video is dat je huisstijl erg duidelijk naar voren komt. Ideaal als je je beseft dat mensen kleuren en logo’s beter onthouden dan een reguliere boodschap.

Op welke manieren kun je video marketing inzetten?

Er zijn verschillende manieren waarop je video marketing kunt inzetten. Net zoals er meerdere vormen van video’s zijn die je kunt inzetten. Allereerst kun je video inzetten als advertenties op Social Media zoals Facebook en Instagram (of TikTok), uiteraard kun je hier ook zonder adverteren de video’s plaatsen. Daarnaast kunnen video’s worden ingezet als Youtube advertenties of zelf televisiereclames.

Naast de kanalen waarmee je video marketing aan de man kunt brengen zijn er verschillende type video’s die je kunt inzetten. Zo kun je bijvoorbeeld een animatievideo laten maken, hierin zijn geen beperkingen qua beelden. Ook kun je een reguliere film laten maken. Bijvoorbeeld een bedrijfsfilm of een productvideo. De mogelijkheden zijn onbegrensd met video marketing!

 

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de stappen die jouw content marketing tot een succes maken

Het belang van een goed dak wordt vaak onderschat

G-Suite, de nieuwe naam van Google Apps for Work