Hoe ga je om met je marketing in deze Corona tijd?

Hoe ga je om met je marketing in deze Corona tijd?

  • mei 2, 2020
  • 0 comments

Veel bedrijven proberen in deze tijd niet te veel geld uit te geven aan onnodige investeringen en vragen zich dan ook vaak af; is mijn online marketing op dit moment een onnodige investering? Ik vind zeker van niet. Je zal het inderdaad moeten aanpassen, alleen helemaal niks meer doen aan je marketing is niet slim. Er wordt nu ook veel meer gebruik gemaakt van social media, van Google en dergelijke kanalen. Mensen hebben veel meer tijd.

Maar dan komt de vraag hoe ga je er dan mee om?

Probeer zoveel mogelijk zaken te doen met lokale bedrijven; zo help je elkaar te blijven bestaan. Ben je bijvoorbeeld een restaurant in Bergen op Zoom, wil je een webshop laten maken waarbij mensen bestellingen kunnen plaatsen en vervolgens af kunnen halen? Laat dan een webdesign maken door een webdesignbureau in Bergen op Zoom.

Hoe kan je het beste je budget verdelen als MKB’er?

Het is een lastige tijd en als MKB bedrijf zie je jouw buffer opgaan aan de maatregelen voor Corona. Hoe kan je er dan alsnog voor zorgen dat je jouw marketing niet stil hoeft laten staan? Ik zou zeggen zoek een marketing adviesbureau MKB op die ook bereid is om op basis van advies te werken en waardoor je zelf tijd kan steken in je online marketing. Dit is een goedkopere oplossing omdat je er zelf natuurlijk tijd aan besteed en die tijd hebben veel ondernemers nu ook. Je kan bijvoorbeeld nieuwe teksten gaan schrijven voor een betere zoekmachine positionering of je autoriteit versterken door je aan te gaan melden bij een aantal startpagina’s. Natuurlijk is dit niet de meest krachtige variant van linkbuilden, maar alle beetjes helpen.

Wil je het niet zelf en wil je het uit blijven besteden?

Wil je het toch uit blijven besteden? Ga dan kijken waar je op langere termijn veel aan kan hebben, want niemand weet hoelang deze tijd aanhoudt en zo kan je ervoor zorgen ‘dat als we weer het leven op kunnen pakken’ dat je er ook goed voorstaat. Je kan hiervoor een zoekmachine marketing bureau voor inschakelen. Maar kijk ook zeker op korte termijn hoe je jouw publiek aan kan spreken. Je kan gebruik maken van Social media marketing. Hiervoor kan je een Full service online marketing bureau voor inschakelen.

https://allinone-media.nl/