Ace Magazine
Image default
Internet

Wat is VPS hosting?

Wanneer je kiest voor VPS hosting, dan krijg je eigenlijk als het ware controle over je eigen server. Al is dit alleen virtueel het geval. Het is namelijk precies dat wat VPS hosting is. Je hebt dan een virtual personal server.

Dit is eigenlijk een soort server binnen de server. Anders gezegd heeft de host nog altijd de fysieke server staan waarop jouw website staat, maar heb jij daarbinnen een eigen reeks aan mogelijkheden. Dit zorgt voor veel flexibiliteit.

Zelf de controle

Het grote voordeel is dat je in grote mate zelf de controle hebt. Zo kan je bijvoorbeeld de server zo instellen dat hij het best aan jouw wensen voldoet. Daarnaast kan je zelf bepalen wie de gebruikers zijn en wat zij allemaal wel en niet kunnen met betrekking tot gedragingen op de server.

Dit kan bijvoorbeeld makkelijk zijn wanneer je klanten hiertoe mogelijkheden wilt geven. Je hebt dan zelf geen server nodig, maar kunt wel alle zaken aanbieden die je zou kunnen aanbieden als een server zou hebben.

Delen

Het andere belangrijke punt is natuurlijk dat je niet helemaal alleen voor de kosten van de fysieke server komt te staan omdat je een virtuele server binnen de fysieke server hebt deel je hem dus met andere gebruikers.

Dit zorgt ervoor dat het allemaal net iets goedkoper kan zijn dan wanneer alles voor eigen rekening zou komen. Dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor VPS te kiezen. Dit geldt vooral voor ondernemers, maar kan ook voor particulieren zo zijn.

https://www.swx.be