Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Een outplacementbureau kiezen

Soms komt het voor dat een werknemer zijn plafond in zijn baan heeft bereikt. Dan kan het tijd zijn voor iets nieuws, om een andere weg in te slaan. Wanneer dat voorkomt, kan het zijn dat de werkgever een outplacement traject voorstelt. Met outplacement wordt de medewerker ondersteund in de zoektocht naar zijn nieuwe baan bij een nieuwe werkgever. De loopbaanbegeleiding maakt het voor de werknemer makkelijker om een nieuwe baan te zoeken die aansluit bij zijn kennis en kunnen waar hij weer met volle motivatie aan de bak kan. Maar er zijn outplacementbureau’s in alle soorten en maten, dus hoe vind je een outplacementbureau dat bij je past? 

Er zijn grote en gerenommeerde outplacementbureau’s, maar ook vele eenpitters en ook bureau’s die gelieerd zijn aan grote bedrijven en instellingen. Verschillende keuze dus die ook verschillen zullen maken in je traject. Let daarom op de volgende dingen voor je keuze: 

Kijk of het klikt. Dat houdt in dat de communicatie tussen jou en je coach goed moet verlopen, maar ook dat de manier van werken en de waarden van het bureau bij je passen. Als je met dilemma’s en levensvragen zit, zal een heel gestructureerde en nuchtere manier van werken niet bij je passen. Bespreek dus de methode van het bureau en maak daarna pas je beslissing.

Outplacement dient meestal aan twee partijen: jezelf en je ex-werkgever. Het is je werkgever die het betaalt, dus er zal altijd enige rapportage van vooruitgang moeten doorgegeven worden. Maar outplacement draait volledig om jou, dus is heel persoonlijk, en je wilt nu ook niet dat zomaar al die persoonlijke details worden doorgespeeld. Als je je daar niet helemaal lekker bij voelt, vraag dan zeker goed hoe het bureau hiermee zal omgaan en welke informatie ze wel en niet met je oude werkgever zullen delen.

https://carrierepoort.nl