Ace Magazine
Image default
Internet

Vodafone en Ziggo bundelen hun krachten

Aan het eind van het jaar moet de opstart van een joint venture van Vodafone en Ziggo gereed zijn. Er wordt voor deze grote investering gekozen om zo een betere concurrentiepositie te krijgen. Zo willen Vodafone en het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, veel investeren in onder meer breedbandsnelheid en applicaties. Vodafone heeft een bedrag van één miljard euro neergelegd voor deze samenwerking.

Nieuwe wereld

Eén van de belangrijkste kenmerken van deze investeringen is dat het bedoeld is om een betere concurrentiepositie te krijgen ten opzichte van KPN. Op financieel gebied besparen de bedrijven uiteindelijk miljoenen door flink te kunnen snijden in bijvoorbeeld de kosten voor marketing. Dit zou eventueel kunnen leiden tot ontslagen bij één of beide bedrijven, maar daar is tot dusver nog geen duidelijkheid over. De bedrijven zien deze investering als broodnodig, om Nederland verder te helpen bij het overschakelen naar een ‘nieuwe wereld’, aldus CEO Vittorio Colao van Vodafone.

Veel investeringen

De samenwerking op zich was niet de enige investering. Beide bedrijven zien het als belangrijk streven om de internet- en breedbandsnelheid te vergroten. Daarom streven zij ook naar het uitbreiden van het bekende 4G-netwerk, zodat het internet voor iedere Nederlander een stuk sneller wordt. Echter is snelheid niet de enige investering. Ook op het gebied van digitale videoplatforms en applicaties hoopt de joint venture stappen te maken. De apps zouden overigens niet alleen voor de gemiddelde consument zijn, want ook het ontwikkelen van speciale applicaties voor de publieke sector en private bedrijven staat hoog op de agenda.

 

Bronnen: https://www.onlinewebmailinloggen.nl/

https://www.emerce.nl