Minecraft hosting

Minecraft hosting

  • augustus 7, 2020
  • 0 comments

Het vinden van een goede Minecraft hosting kan best lastig zijn, er zijn veel functies om te vergelijken en het is soms niet duidelijk waar de verschillen zitten. Om nog maar te zwijgen van de gebruikte hosting terminologie kan verwarrend zijn (hoeveel RAM heb je bijvoorbeeld nodig).

Er zijn vele hosting providers en ook een hoop valkuilen. Kies vooral niet voor de allergoedkoopste maar ook niet de duurste. In het midden zit meestal de beste balans.

Duidelijke taal en gewoon gelijk beginnen met spelen. Dat is wat je wil.

Ferox Hosting host Minecraft java en Bedrock servers en je kan binnen 1 minuut beginnen met spelen. Je krijgt een simpel controlepaneel waarmee je je server kan beheren in de browser, of via de Pterodactyl app. Hier kan je makkelijk plugins uploaden, je versie veranderen of modpacks uploaden. Ook weten de support medewerkers met elk probleem wel raad.

Hoeveel RAM is goed voor een Minecraft-server?

Om te berekenen hoeveel RAM je nodig hebt, moet je weten hoeveel mensen je verwacht op server te krijgen en hoeveel mods of plug-ins je wilt gebruiken. Schat zo ongeveer 100 MB per persoon en mod en plug-in. Als je met tien vrienden wilt spelen en tien mods of plug-ins hebt, heb je minimaal 2 GB RAM nodig. Bedenk ook dat je voor hogere Minecraft versies meer ram nodig hebt, zo moet je voor alle versies boven 1.13 minimaal 2GB ram meerekenen.

 

Gratis minecraft hosting

“Maar waarom zou ik niet voor x gaan? Die zijn gratis!”

Gratis hosting is heel handig als je geen geld mag uitgeven maar is niet geschikt als je echt wil doorgroeien. Vaak hebben dit soort servers een tijd of plugin limiet en hebben veel minder kracht omdat je je server moet delen met soms wel honderden andere klanten.