Ace Magazine
Image default
Internet

Mag je mascara meenemen in je handbagage in het vliegtuig?

 

 

Je kent het wel. Je gaat op reis met je familie, vrienden of vriendinnen. Maar wanneer je in je handtas kijkt zie je opeens die mascara. De paniek slaat toe! Mag je mascara meenemen in je handbagage? Niemand heeft zin om op haar vakantieoord nog de winkels af te moeten struinen naar een goede mascara. Daarom helpen wij je uit de brand en vertellen je even hoe het ook alweer zat.

Regels rondom je bagage

Er zijn regels met betrekking tot de veiligheid opgesteld rondom het meenemen van vloeistoffen aan boord van een vliegtuig. Er zou namelijk best iets in verstopt kunnen zitten of er zit een brandbare stof in. Denk hierbij aan drank, gels, tandpasta, cremès of bijvoorbeeld je mascara!

De regels is dan ook als volgt: vloeistoffen zijn toegestaan in de handbagage, tot 1 liter per persoon. De vloeistof moet in een doorzichtige plastic zak zitten en de verpakkingen mogen maximaal 100 milliliter bevatten. Boterhamzakjes zonder sluiting mogen helaas niet omdat het zakje afgesloten moet kunnen worden. De zak mag niet te groot zijn, dit mag maximaal 1 liter inhoud hebben.

Conclusie

Zolang je mascara in een afgesloten doorzichtig plastic zakje zit mag dit! Mascara bevat vaak minder dan 100 milliliter. Vaak zit in een mascara minder dan 10 milliliter inhoud, dus dat is geen probleem. Denk er wel om dat je het in een plastic zip lock zakje meeneemt die afgesloten kan worden. Vaak zijn deze ook op het vliegveld te krijgen.

Bekijk ook: onze harde koffers aanbieding, handbagage trolley lichtgewicht, ook handig als u een pilot case kopen wilt

https://wegotbags.nl

Gerelateerde artikelen

Kies de juiste domeinnaam aanbieder

De 3 beste manieren om bestanden van FLV naar MP4 te converteren

Een helix piercing laten zetten; do’s and don’ts