Ace Magazine
Image default
Huishoudelijk

Je inboedel en je privacy beschermen met raamfolie

Moderne woningen en bedrijfspanden hebben vaak grote ramen die zorgen voor veel lichtinval. Genoeg daglicht is belangrijk voor je gezondheid. Maar al die ramen brengen wel een aantal andere ongemakken met zich mee. Je privacy bijvoorbeeld. Je kunt gordijnen ophangen maar dan ben je het licht weer kwijt. Ook zijn panden met grote ramen gevoeliger voor inbraken en bij fel zonlicht kunnen je meubels of spullen in de opslag verkleuren en vaal worden. Raamfolie biedt voor al deze problemen de oplossing! Lees verder voor meer informatie.

Raamfolie als inbraakpreventie

Je zou het niet verwachten maar iets duns als raamfolie kan een uitstekende bescherming bieden tegen inbraken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zorgt anti-inbraakfolie er niet voor dat de ruit niet breekt. Wat deze folie wel doet is de scherven bij elkaar houden in het kozijn. Dat zorgt ervoor dat een potentiële inbreker er veel langer over doet om binnen te komen en in veel gevallen kiezen ze dan eieren voor hun geld.

Privacy folie: geen ongewenste blikken, wel lichtinval

Privacy folie is in de meeste gevallen ondoorzichtig waardoor mensen er niet doorheen kunnen kijken maar het (dag)licht er wel doorheen komt. Dat betekent wel dat je ook vanuit binnen niet naar buiten kunt kijken. Uitzondering is de zogenoemde One way vision folie. Dankzij de kleine perforatiegaatjes kun je van binnen wel naar buiten kijken maar niet andersom. Gebruik textiel Squid raamfolie als je op zoek bent naar een raamfolie die makkelijk aan te brengen is.

Je opgeslagen spullen beschermen tegen verkleuren

UV-werende folie is doorzichtig maar houdt wel schadelijk zonlicht tegen. Daardoor verkleuren je meubels niet bij langdurige blootstelling aan zonlicht. Je komt deze folie veel tegen bij winkeletalages. Ben je op zoek naar een raamfolie die zowel zonlicht als ongenode blikken tegenhoudt? Kies dan voor zwarte of witte verduisteringsfolie.

Gerelateerde artikelen

CV Storing oplossen én onderhouden

Suikerrietproducten maken

Verwarming kapot in Amersfoort? Isbaza staat voor u klaar!