Ace Magazine
Image default
Huishoudelijk

Het belang van een goed matras in je leven!

De keuze voor een goed matras zorgt voor een betere gezondheid en welzijn, geeft energie voor routinetaken en stimuleert de productiviteit op het werk, dus investeren in een kwaliteitsmatras is een serieuze zaak. Een uitstekend model kan lang meegaan en een grote kosten-batenverhouding blijken te zijn. Je kan op Una Matras een ruim assortiment aan matrassen vinden.

Waarom is het belangrijk om een kwaliteitsmatras te hebben?

Matrassen van slechte kwaliteit, of die niet geschikt zijn voor jouw lichaam, kunnen slaapproblemen, pijn en slijtage van de wervelkolom veroorzaken. Bovendien duurt deze spanning de rest van de dag voort, waardoor problemen ontstaan als stress, lichamelijke vermoeidheid, gebrek aan energie, hoofdpijn, spierpijnen, migraine en concentratieproblemen.

 

Daarom is het raadzaam het model goed te analyseren alvorens tot aankoop over te gaan. Soms kan een zachter matras schadelijk zijn voor jouw gezondheid, maar hetzelfde kan gezegd worden van harder en consistenter schuim. Het is daarom handig om het gewicht en de afmetingen van de personen die op het matras zullen liggen, evenals hun voorkeuren en eisen, te evalueren alvorens het model te kiezen.

Hoe kies je een goed matras?

 

Denk aan de matrasdichtheid. Deze eigenschap varieert naar gelang van het gewicht van de persoon die het matras zal gebruiken, naar gelang van zijn weerstand. Als het matras niet geschikt is voor jouw gewicht, zal het gemakkelijk vervormen. Dan zullen sommige punten van het lichaam slecht verdeeld zijn als je gaat liggen. Dit veroorzaakt spanning en pijn na verloop van tijd. De ideale dichtheid kan worden berekend aan de hand van het gewicht en de lengte van de persoon. Raadpleeg de specialisten van Una Matras en ontdek welke optie voor je de beste is.

Kijk welke het meest geschikt is voor jouw wervelkolom

Een goed matras kan niet te zacht of te stevig zijn. Het zorgt ervoor dat jouw wervelkolom goed uitgelijnd blijft en jouw spieren ontspannen wanneer je slaapt. Een te zacht matras kan jouw wervelkolom beschadigen, waardoor je nog meer problemen met jouw rug krijgt. Een te stevig matras kan spanning veroorzaken en jouw spieren moe maken in plaats van te ontspannen. Bovendien kan een ongeschikt matras pijn veroorzaken in de gewrichten, heupen en schouders.