Ace Magazine
Image default
Haartransplantatie

Haartransplantaties bij mannen met kort haar

Haartransplantaties bij mannen met kort haar is een snelgroeiende trend. Steeds meer mannen gaan voor deze procedure, niet alleen vanwege hun kaalheid, maar ook omdat ze het uiterlijk en de stijl van hun haar willen veranderen. Er zijn twee verschillende soorten haartransplantaties bij mannen met kort haar: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

Een haartransplantatie mannen is zowel beschikbaar in FUT als in FUE. Beide procedures zijn redelijk vergelijkbaar, maar er zijn enkele verschillen tussen hen. De FUT-procedure vereist dat de hoofdhuid van de patiënt in kleine secties wordt gesneden, gevolgd door het verwijderen van individuele follikels uit het donorgebied. De follikels worden vervolgens voorzichtig met hechtingen of lijm in het ontvangende gebied geplaatst. De FUE-procedure vereist geen de hoofdhuid moet worden gesneden, wat betekent dat het oogsten van de follikels in één keer plaatsvindt. FUE en FUT hebben ook verschillende implicaties voor littekens. FUE geneest doorgaans zeer snel, zonder zichtbare littekens. De littekens die typisch worden gezien bij een FUT-procedure kunnen echter permanent zijn en soms moeilijk volledig te verbergen.

Wat is een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep waarbij het haar van het ene deel van de hoofdhuid naar het andere wordt verplaatst. Haartransplantatie kan op elk deel van de hoofdhuid worden uitgevoerd en kan worden gebruikt om mannelijke of vrouwelijke kaalheid te corrigeren of om de haarlijn te herstellen na een ziektebehandeling. Haartransplantaties worden meestal gedaan onder plaatselijke verdoving en duren ongeveer drie uur. De patiënt zal een paar dagen na de operatie hechtingen in hun hoofdhuid hebben, maar ze zijn meestal niet merkbaar omdat ze in de natuurlijke plooien van de hoofdhuid worden geplaatst. De kosten van een haartransplantatie variëren tot 15.000 euro, afhankelijk van waar je woont en naar wie je gaat voor je operatie.

Waarom zou u een haartransplantatie overwegen?

We hebben het allemaal weleens meegemaakt. Je gaat naar de kapper voor een knipbeurt en komt eruit met een haarlijn die eruitziet alsof hij bij je grootvader hoort. Het is tijd om te stoppen met je zorgen te maken over je terugtrekkende haarlijn en te gaan nadenken over wat je eraan kunt doen. Er zijn veel opties beschikbaar, maar een van de meest populaire is een haartransplantatie. Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die wordt gebruikt om kaalheid te behandelen door gezond haar van de achterkant van de hoofdhuid naar dunner wordende gebieden op het hoofd te verplaatsen. Het wordt gedaan door kleine stukjes huid te verwijderen uit een gebied waar geen kaalheid is en ze vervolgens te implanteren op een gebied met kalende. Er zijn twee verschillende soorten haartransplantaties bij mannen met kort haar: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE). Beide procedures zijn redelijk vergelijkbaar, maar er zijn enkele verschillen tussen hen. De FUT-procedure vereist dat de hoofdhuid van de patiënt in kleine secties wordt gesneden, gevolgd door het verwijderen van individuele follikels uit het donorgebied. De follikels worden vervolgens voorzichtig met hechtingen of lijm in het ontvangende gebied geplaatst. De FUE-procedure vereist geen de hoofdhuid moet worden gesneden, wat betekent dat het oogsten van de follikels in één keer plaatsvindt. FUE en FUT hebben ook verschillende implicaties voor littekens. FUE geneest doorgaans zeer snel, zonder zichtbare littekens. De littekens die typisch worden gezien bij een FUT-procedure kunnen echter permanent zijn en soms moeilijk volledig te verbergen.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor een haartransplantatie?

Haartransplantaties zijn een geweldige manier om je haarlijn te herstellen en je zelfvertrouwen terug te krijgen. Als u een haartransplantatie overweegt, is het belangrijk om te weten of u in aanmerking komt voor de ingreep. U moet naar een gekwalificeerde arts gaan die ervaring heeft met haartransplantatieprocedures. De arts zal uw hoofdhuid beoordelen, de dichtheid van uw haar en het type kaalheid dat u heeft. Mogelijk wordt u ook gevraagd naar medicijnen die u gebruikt die de procedure kunnen verstoren of als u andere medische aandoeningen heeft. De arts zal u dan een schatting geven van het aantal grafts dat hij of zij aanbeveelt voor uw situatie en welk percentage van de dekking zij denken te kunnen bieden.