Ace Magazine
Image default
Financieel

Nalatenschap regelen

Het is verstandig om uw nalatenschap goed te regelen zodat er geen misverstanden ontstaan na uw overlijden. Het komt namelijk vaak voor dat er ruzies ontstaan binnen in de familie over de nalatenschap van een overledene. 

 

Het opstellen van een testament

U kunt dit doen door een testament op te stellen. Door een goed testament opstellen zorgt hij ervoor dat in nalatenschap goed wordt geregeld. Dit geeft een stuk duidelijkheid voor alle betrokkenen en kan veel misverstanden voorkomen. Het is ook verstandig om dit testament met alle betrokkenen te bespreken zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn. 

In het testament is het ook mogelijk om een executeur testamentair aan te wijzen. Degenen die hiertoe wordt aangewezen is zelfstandig bevoegd om de nalatenschap af te handelen. 

Dit kan in sommige scenario’s een mogelijkheid zijn. Wanneer je namelijk iemand echt vertrouwd om uw nalatenschap zou goed mogelijk te regelen. Dan kunt u dus deze bevoegdheid kan deze persoon geven zodat u zeker weet dat na uw overlijden alles goed komt. 

 

Nalatenschap regelen

Wanneer iemand overlijdt dan is het van belang dat de nalatenschap goed wordt afgehandeld. Als de overledene geen testament heeft opgesteld dan wordt hierbij gebruik gemaakt van de wettelijke vererving.

Dit betekent dat alleen de kinderen en wettelijk vastgestelde relaties erg kunnen hebben op en erfenis. Wanneer je dus niet getrouwd bent maar wel al jarenlang in een relatie bent dan kan dit dus betekenen dat uw partner niks van uw nalatenschap ontvangt.

http://www.nalatenschap.trade

Gerelateerde artikelen

Wat u moet doen om meer te weten te komen over online bankieren voordat u achterblijft

Accountant Geleen, legt uit wat een accountant precies doet

Gemakkelijk en snel uw warmtepomp subsidiekansen checken?