Ace Magazine
Image default
Financieel

Incasso No Cure No Pay

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  In de detailhandel, de industrie, de visserij, etc. etc. Soms is het bedrijf dan opgericht door een familielid. We noemen dit een familiebedrijf.  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven al. Door economische ontwikkelingen komen deze bedrijven daarna soms in de problemen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Door Europese bepalingen kwam de groei in die bedrijven daarna tot stilstand. Het voortzetten van het bedrijf is vervolgens problematisch, er zijn geen opvolgers. De crisis veroorzaakte dan ook veel probleemgevallen onder de goede ondernemingen. De nota’s werden steeds later betaald. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarna vaak het direct gevolg. Het inschakelen van een Incasso no cure no pay is daarop een goede optie.En heeft dan dus minder krediet van de bank nodig.

Faillissement van de debiteur is vervolgens een mogelijkheid.  Als eerste worden daarna betaald deze die het hardst achter hun factuur aan gaan.

De meeste incassobureaus werken dan No Cure No Pay. 

 

Als er niets geïncasserd wordt dan heb je ook geen kosten.

Kleine rekeningen kunnen daarna ook gewoon aangeboden worden. Dossierkosten worden daarop meestal niet meer berekend.

Een procedure bij de rechter is dan ook mogelijk als de debiteur  alsnog niet betaalt.  Zo kan er alsnog betaling afgedwongen worden. Bijvoorbeeld door middel van beslaglegging op loon.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.

Wanneer debiteur daarna met de noorderzon is vertrokken. Dan doet de incassospecialist onderzoek naar het juiste adres van debiteur. Een goed incassobureau berekent hiervoor daarop verder geen kosten.

Ook met debiteurenbeheer kan Een incassobureau de ondernemer van dienst zijn.  Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso.  Of er wel of geen kosten daarna berekend worden, hangt af van de incassospecialist.

Online een opdracht aanbieden Incasso no cure no pay

Wanneer de beslissing daarna is genomen door de onderneming. Dat de factuur dan geïncasseerd zal moeten worden. Bij het nota zal de factuur dan ingediend moeten worden. Bij een goed incassobureau kan dit daarna ook online. Er moet daarop een online account aangemaakt worden. Waaronder alle gegevens van de bon. De incassospecialist gaat er vervolgens voor de onderneming direct mee aan de slag.  Er worden incassokosten op de hoofdsom gezet en deze moete de debiteur dan betalen. Dat wordt vervolgens bepaald door wettelijke eisen. Als debiteur de rekening dan betaalt. Dan moet zo snel mogelijk met het bedrijf worden afgerekend.  Maar betaalt de debiteur   niet? Dan is een gerechtelijke procedure bij de rechter nog een mogelijkheid. Dat kan dan duur uitpakken. Het kostenrisico moet dan altijd goed overwogen worden. No Cure No Pay Incasso werkt voor veel ondernemers erg goed!

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html