Ace Magazine
Image default
Entertainment

De vernieuwde Lotto

De Lotto is een van de populairste loterijen. Elke zaterdag kan je meespelen voor een jackpot van minstens €2.500.000. Zolang die niet valt, blijft hij verder oplopen. Meespelen kan in de winkel of online door een lotje te kopen al vanaf €2. De winkans op de jackpot van de loterij winnen, is 1 op 8 miljoen elke trekking. De kans dat je een van de ruim 200.000 prijzen wint, is 1 op 5,7. Deze prijzen kunnen ook wel kleine prijzen zijn.

Onlangs werd de Lotto vernieuwd. In dit artikel overlopen we wat er zoal allemaal veranderd is. De belangrijkste verandering is dat de jackpotkleuren wegvallen. De jackpot valt alleen nog op de 6 getallen die je kiest. Daardoor heb je 6 keer meer kans op de jackpot! Dat maakt dat de winkans nu dus 1 op 8 miljoen is in plaats van 1 op 49 miljoen. Verder heb je meer kans op geldprijzen, maak je automatisch kans op de Super Zaterdag prijs en wordt er ook een reservegetal getrokken. Ook wordt er na de Lotto trekking nu een Lotto XL trekking gedaan. Dat is een extra trekking waarbij er prijzen vallen te winnen tot €1.000.000. Je kan eraan meedoen met dezelfde getallen als voor de eerste trekking als je €1 extra betaalt per lot. Een nieuwe regel is dat alleen de jackpot tussen meerdere winnaars verdeeld kan worden. 

Wat is er dan hetzelfde gebleven? Je speelt nog steeds mee met 6 getallen en de prijs voor een lotje blijft €2. De uitslag van de trekking wordt elke zaterdagavond om 20u30 bekend gemaakt.

Lotto geeft iedereen één gratis lot om mee te spelen met de vernieuwde Lotto. Dat kan je aanvragen op hun website. Je kan ervoor kiezen om een barcode uit te printen waarmee je je gratis lot kan halen in de winkel of je kan online meespelen.

https://www.vergelijkloterij.nl