Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Waarom zou je kiezen voor een Optoma Beamer?

Als je een beamer wilt kopen zijn er een hoop merken die je waarschijnlijk niet kent en die je daardoor ook niet kunt differentiëren. Een merk dat je vast wel hebt gezien, in je zoektocht naar de perfecte beamer, is het merk Optoma. Optoma is van origine een taiwanees bedrijf dat in 2002 is opgericht en zich sindsdien heeft ontpopt tot een ware topspeler in de verkoop van beamers. Hieronder zal ik de meeste belangrijke redenen laten zien waarom Optoma deze markt heeft overgenomen.

Lage prijs

Een reden waarom Optoma zich onderscheidt van alle anderen is hun focus om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Vergeleken met andere merken zoals Samsung of Philips, houdt Optoma zich relatief altijd ver onder de prijzen van deze concurrenten. Hierdoor proberen ze de consumentenmarkt over te nemen en nieuwe klanten te introduceren aan de pracht die beamers kunnen geven.

Verbazend hoge kwaliteit

Lage prijzen worden helaas vaak gepaard met een compromis naar de kwaliteit maar niks kan minder waar zijn bij een Optoma beamer. Optoma is in 2018 de winnaar van de #1 DLP beamer award. Dit betekent dat Optoma beamers in Europa, Het Midden Oosten en Azië als de nummer 1 worden gezien in termen van prijs/kwaliteit.

Belangrijkste kenmerken

Deze kwaliteit drukt zich uit in een paar van de belangrijkste kenmerken waaruit Optoma beamers bestaan. Het belangrijkste kenmerk van de beamers van Optoma is de hoge resolutie die elke beamer heeft. Dit zorgt ervoor dat elke beamer elk klein detail kan vertonen om zo het meest prachtige, scherpe beeld te leveren. Deze resolutie wordt gewaarborgd door de Research & Development afdeling van Optoma die volgens de CEO het belangrijkste deel van het bedrijf is.

De Optoma beamer kun je ook overal naartoe nemen. Optoma wil graag dat hoge resolutie kijkplezier kan worden gedeeld met iedereen. Daardoor kunnen bijna alle modellen van Optoma makkelijk verplaatst worden.  De beamers van Optoma zijn ongelofelijk makkelijk te gebruiken en daardoor kan er zonder enig geknoei of gemor gemakkelijk iets ten toon gesteld worden. Hierdoor kan Optoma dus worden gezien als de #1 producent van beamers. Meer informatie over beamers kan hier gevonden worden.