Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Waarom een refurbished laptop?

Heeft u een voordelige, maar toch een krachtige laptop nodig?

Een laptop is voor veel mensen tegenwoordig onmisbaar geworden. Voor onder andere universiteiten en hogescholen is steeds vaker een laptop vereist, om nog niet te beginnen over kantoren en andere werkgevers waarvan de medewerkers een laptop moeten hebben. En niet iedereen heeft het geld om een dure, nieuwe laptop te kopen voor een studie. Wat is dan een geschikte oplossing voor hen die een goede, maar niet al te dure laptop nodig hebben?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat bedoelen we met een refurbished laptop?

Bij refurbished laptops is een gebruikte laptop weer opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de gebruikte laptop. Dat gebeurt allemaal niet bij een tweedehands laptop kopen.

Een laptop die u via een tweedehands winkel koopt, is vaak linea recta van de vorige gebruiker naar uw adres gestuurd. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Voor een laptop is stof vangen nooit goed, en een professionele reiniging is soms het enige waardoor blijvende schade kan worden voorkomen. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Als de harde schijf niet volledig gewist is, kan dit leiden tot privacy issues. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Bij een refurbished laptop aankoop krijgt u normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan u verkocht wordt.

Redenen voor een refurbished laptop

Een refurbished laptop heeft een aantal voordelen die een nieuwe laptop of een tweedehands laptop niet heeft.

Refurbished laptops zijn veel goedkoper dan nieuwe laptops, doordat ze voor een lage prijs worden ingekocht en na het refurbishing-proces weer doorverkocht worden. Het verschil in inkoopprijs en verkoopprijs is minimaal.

Ook is een refurbished laptop een betere aankoop dan tweedehands laptops, omdat er bij een refurbished laptop altijd goed wordt gekeken naar mogelijke schade en mankementen waardoor de laptop minder lang mee zou gaan. Koopt u een tweedehands laptop, dan is deze vaak alleen ontdaan van alle data die op de harde schijf stond. Verder is er niks gecontroleerd, gereinigd of getest voor de verkoop. Doordat de laptops dus extra goed worden gecontroleerd, getest en gereinigd, bent u er zelfs bij een eerder gebruikte laptop dus zeker van dat alles goed werkt. Bij tweedehands verkopers is het ook zo dat er geen garantie op de laptop zit. Als de ongecontroleerde en misschien wel defecte laptop het niet meer doet, staat u als koper volledig buitenspel. In tegenstelling tot refurbished laptops, die met garantie geleverd worden! Een ingewikkeld product zoals een laptop kopen zonder garantie, is nooit een goed idee. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Een kapotte tweedehands laptop laten repareren door een computer reparatie winkel, dat kan dan nog wel eens flink duur uitvallen.

Kies voor een duurzame laptop

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. Door een refurbished laptop te kopen hoeft er namelijk geen nieuwe batterij gemaakt te worden, wat erg voordelig is voor het milieu en klimaat. Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Een refurbished laptop is dus voordelig voor uzelf, maar ook voor het milieu!